Ευτυχώς που υπάρχει και ο Στέφανος Κασσελάκης και κατέθεσε τη δέσμη (του) με τα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τα οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί, τ΄ αντέγραψε η κυβέρνηση. Διαφορετικά θα είχαμε πρόβλημα και η κυβέρνηση θ΄ αδυνατούσε να σκεφθεί λύσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. Και αφού κατέθεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τη διαφωνία του για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών –δηλαδή χωρίς οπαδούς και φιλάθλους- δήλωσε τα εξής:

«Τα υπόλοιπα μέτρα (σσ εκτός δηλαδή της απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων-οπαδών) που ανακοινώθηκαν, ήταν αυτά που προτείναμε το Σάββατο και παρουσίασα σήμερα το πρωί σε βίντεο.»

Δηλαδή τι έκανε η κυβέρνηση κατά τον Στέφανο Κασσελάκης; Πήρε τις προτάσεις του και τις ανακοίνωσε ως δικά της μέτρα. Κατί σαν την περίπτωση που είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως… αντιγραφέα διότι πήγε «αδιαμεσολάβητα» να δεί πολίτες. Λές και η ελληνική πολιτική σκηνή άρχισε να ζεί μετά την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη που θεωρεί ότι τον ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι στις δήθεν καινοτόμες παρεμβάσεις του.

Εντάξει είναι κατανοητό. Προσπαθεί να δικαιολογήσει την… ύπαρξή του στη θέση του προέδρου ενός κόμματος που κατρακυλά έχοντας φτάσει να παλεύει για την τρίτη θέση με το ΚΚΕ. Επίσης, προσπαθεί να πείσει ότι διαθέτει προτάσεις. Βέβαια είπε πως θα τις μάθουμε κάποια στιγμή τις προτάσεις του, εν τούτοις κάτι πρέπει να δείξει και τώρα.

Αλλά να προσπαθεί να δείξει ότι η κυβέρνηση αντέγραψε τα… μέτρα που δήθεν πρότεινε προκαλεί όπως είναι μια διάθεση σχολιασμού με πιο γλαφυρό τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως με το νέο έτος θα είναι πιο ενεργός στα πολιτικά δρώμενα. Θα έχει φορτίσει τις μπαταρίες του μετά από τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη (διακοπές ανάλογες με τις σχολικές που κλείνουν 15 ημέρες αυτή την περίοδο) και θα επιστρέψει ακμαιότερος. Έχοντας κάνει και μια περιοδεία ανά την… υφήλιο για να προσελκύσει έλληνες του εξωτερικού ενόψει ευρωεκλογών.