Μια σειρά από προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα που βρίσκονται στον δημόσιο διάλογο επί δεκαετίες επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

Σε ανάρτηση του στα social media, λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει για τέσσερα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν «για να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο οι γονείς με τα παιδιά τους και οι παρέες με ασφάλεια. Και οι εργαζόμενοι στο γήπεδο να δουλεύουν χωρίς να φοβούνται». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας με κάμερες υψηλής ευκρίνειας CCTV, την είσοδο στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση, την υποχρεωτική αρίθμηση θέσεων στα εισιτήρια, την υποχρεωτική έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ασφαλείας και τον έλεγχο λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση. 

Αντί, με λίγα λόγια, να ρίξει στο τραπέζι νέες ιδέες για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμασά ιδέες που είτε εφαρμόζονται ήδη είτε έχουν ήδη συζητηθεί μέχρι εξαντλήσεως.