Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο «Βήμα της Κυριακής». Σε αυτήν επιτίθεται στους αποχωρήσαντες από το κόμμα με ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες ενώ δηλώνει ότι φιλοδοξεί να κυβερνήσει.

Πιο συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι η ομάδα Χαρίτση - Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διάσπαση του κόμματος, την οποία σχεδίαζαν από το πρώτο βράδυ της εκλογής του. Παράλληλα τους κατηγορεί ότι με σχέδιο εξαπέλυαν ύβρεις και κατηγορίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη διάλυση του κόμματος και τη μαζική φυγή στελεχών. Όπως λέει χαρακτηριστικά, τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα του προέδρου και μόλις δεν τα κατάφεραν, επέλεξαν μια διάσπαση, η οποία περιείχε ναρκισισμό αλλά όχι πολιτικό περιεχόμενο.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα οι παραιτήσεις στελεχών είναι ελάχιστες σε σχέση με το σύνολο των μελών και το μόνο θέμα είναι η μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος. Δηλώνει δε αισιόδοξος ότι μετά το συνέδριο το κόμμα θα ανασυνταχθεί πλήρως και θα διεκδικεί με αξιώσεις να... γίνει κυβέρνηση. Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, δηλώνει ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, αλλά το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα έχει πολλές θετικές εκπλήξεις.

Θυμίζοντας ρητορική Πολάκη, ο νέος πρόεδρος αναφέρει ότι είναι καθαρός, δεν έχει εξαρτήσεις και δεν τον «κρατάει» κανένας και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο μπορεί να προσφέρει στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση.


Πλήρης κάλυψη στον Αλέξη Τσίπρα

Στο ερώτημα αν απαιτείται αυτοκριτική για να πάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτή θα αφορά και την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έδωσε το έναυσμα για τη διεύρυνση του κόμματος, ξεχνώντας βέβαια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ρίξει ευθύνες σε όσους αποχώρησαν, λέγοντας ότι η διεύρυνση του Αλέξη Τσίπρα έβρισκε πάντα εμπόδια μέσα από το κόμμα.

Όσον αφορά ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι η πόρτα του κόμματος είναι πάντα ανοιχτή για όσες προοδευτικές δυνάμεις επιθυμούν μια ειλικρινή συνεργασία. Τέλος, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Νίκο Κοτζιά, τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας των Πρεσπών, ως ένα παράδειγμα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.