Με σκληρές κατηγορίες κατά της Νέας Αριστεράς (Χαρίτσης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου) άνοιξε την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες στους 11 αποχωρήσαντες από το κόμμα, που συνέπηξαν την νέα ΚΟ της «Νέας Αριστεράς». Απαντώντας στις αιτιάσεις τους περί μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: Η μόνη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί να δουλεύουν για τις τράπεζες». Ουσιαστικά είναι καρφί κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέξη Χαρίτση που όμως παράλληλα, συνιστούσαν το οικονομικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα. Με τον τρόπο αυτό, ο Στ. Κασσελάκης δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά για το «παρών» που δήλωσε η ΚΟ των 11 στις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα τρία άρθρα του νομοσχεδίου για τους servicers.

Υπό το βαρύ κλίμα της διάσπασης αλλά και της νέας δημοσκόπησης (GPO για τα Παραπολιτικά) που δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο ποσοστό, αλλά και την αποχώρηση του ιστορικού στελέχους Γιάννη Δραγασάκη από την ΚΕ, οι εργασίες της συνεδρίασης στο ξενοδοχείο Κάραβελ, ανοίγουν με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, που είχε προγραμματιστεί για τις 11:30 και ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραβρεθεί σε bazaar αδέσποτων στο Γκάζι, ενώ έδωσε αίμα σε αιμοδοσία της Ν. ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία Παίδων.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο περιστατικό με την «υπόκλιση» του Γ. Γεραπετρίτη στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Προσωπικά ο κ. Γεραπετρίτης μού είναι συμπαθής αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι λέγοντας ότι είναι δήθεν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν το ίδιο έκανες στο αεροδρόμιο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η προπαγάνδα της ΝΔ το περνά ψιλά γράμματα. Να δοθούν εξηγήσεις από τον Μητσοτάκη για τη στάση του υπουργού. Η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε κανέναν».

Αναφερόμενος στο πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο συμφώνησαν συνεργασία που επισφραγίστηκε σε πρόσφατο δείπνο τους, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Επί Κοτζιά μας έλεγαν εθνική εξαίρεση. Θα απολογηθεί ο Μητσοτάκης;»

Συναγερμός για δημοσκοπήσεις και Νέα Αριστερά

Οι δημοσκοπήσεις πάντως πλέον παγιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση, με τη Νέα Αριστερά σήμερα στην πρώτη της καταγραφή να συγκεντρώνει ποσοστό 2,5% στην πρόθεση ψήφου και ποσοστό Βουλής στην αναγωγή επί των εγκύρων, κάτι που φέρνει αναταράξεις και εντάσεις στο κόμμα.