Ο οδικός χάρτης μπροστά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία συνεδρίασε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα γίνει το Σάββατο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του τόνισε πως «κρατάμε τον λόγο μας» σχετικά με το συνέδριο, το οποίο, όπως είπε, «θα είναι συνέδριο ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης και συσπείρωσης». 

«Σε πολύ καλό κλίμα» η συνεδρίαση και εντός χρονικού ορίου 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, «πανηγυρικός» θα είναι ο χαρακτήρας του συνεδρίου. Επίσης, οι εκλογές για την ανάδειξη των συντονιστικών οργάνων των Οργανώσεων Μελών, των Νομαρχιακών Επιτροπώς, αλλά και οι εκλογές συνέδρων αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Στις εκλογές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τα 40.000 νέα μέλη του κόμματος. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας «ήταν σε πολύ καλό κλίμα». Άρχισε στις 4 το απόγευμα και ο πρόεδρος του κόμματος είχε βάλλει όριο μέχρι τις 7:00. Ο κ. Κασσελάκης έφθασε στις 4 ακριβώς μαζί με το μέλος της ΠΓ Νίκο Παππά, με τη συνεδρίαση να ολοκληρώνεται πριν παρέλθει το τρίωρο.