Η συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνούς καλαθοσφαιριστή με την ομάδα του Παναθηναϊκού, Νίκου Παππά, αν και συνάδει με την εν γένει στάση του χώρου που εκπροσωπεί έναντι των αστυνομικών, κάθε άλλο παρά τιμά τη διαδρομή του στους αγωνιστικούς χώρους. Το αγοραίο ύφος του μάλιστα είναι ασυνήθιστο ακόμα και για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς δεν φαίνεται να μετανιώνει για τις χυδαίες εκφράσεις που εκστόμισε, όπως επίσης δεν έχει μετανιώσει για τις ακραία προσβλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, οι οποίες άλλωστε τον έχουν καθιερώσει ως λαϊκό αγωνιστή στη συνείδηση των θερμόαιμων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και οι ψηφοφόροι τον τίμησαν για την προσφορά του στον πολιτικό πολιτισμό. Συνεπώς, δεν μας εκπλήσσει ούτε η συμπεριφορά του ούτε βέβαια η αντίδραση του κόμματός του, κυρίως του αρχηγού του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος εσχάτως εμφανίζεται ως... Βασίλης Αυλωνίτης κηρύσσοντας «Πνεύμα και Ηθική».

Το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι τώρα, είχε πει ο Αριστοτέλης, αλλά ποιος ήταν ανέκαθεν. Κι αυτός φροντίζει να συντηρεί τη φήμη του: αυθεντικός Νίκος Παππάς. Ωστόσο, ουδέν κακόν αμιγές καλού: «γλίτωσε» εν μέρει με... Χάρη η Αθήνα, αλλά τον φορτώθηκαν οι Βρυξέλλες.