Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τον «εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ» και, μεταξύ μας, όσα περιέγραψε για το... κατώτερο στάδιο του Σοσιαλισμού δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Παρέλειψε, όμως, είτε από άγνοια είτε από επιτηδευμένη προχειρότητα, να μιλήσει για την αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ του ηθικού πλεονεκτήματος και της πρώτης (και τελευταίας) φοράς Αριστερά ετελεύτησε τον πολιτικό βίο του: διότι εκτός του ότι ευτέλισε τους θεσμούς και την πολιτική ζωή της χώρας, ευτέλισε τον πολιτικό λόγο σε επίπεδο κρεοπωλείου.

Αδίκως συνεπώς διαμαρτύρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όταν «προσελήφθη» γι’ αυτήν τη θέση ήξερε πολύ καλά σε ποιο κόμμα πήγαινε και με ποιους ανθρώπους θα συνεργαζόταν. Ως εκ τούτου, για το ιλαρό της τραγωδίας –κοινώς «ξεκατίνιασμα»– φέρει ακεραία την ευθύνη αφού η συνεργασία του με τον Παύλο Πολάκη ήταν αναμενόμενο ότι θα οδηγούσε στον «εξευτελισμό» και τον ίδιον.

Οσον αφορά τα λεγόμενά του περί «διαπλοκής», δηλαδή ότι όλα αυτά γίνονται προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ηγεσία και να μετατραπεί σε «νεφελώδη Κεντροαριστερά», δεν είναι παρά προφάσεις εν αμαρτίαις. Πιο «ροζ συννεφάκι» από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα μπορούσε να βρει η διαπλοκή ώστε να δικαιώσει όσους την επικαλούνται «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν».