Την πεποίθησή του ότι ήταν μια ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ναυτεμπορική. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου εάν «ελήφθη το μήνυμα των Ευρωεκλογών από τον ΣΥΡΙΖΑ;», ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «δεν βλέπω να έχει ληφθεί, γιατί όταν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- θεωρεί το αποτέλεσμα ανεκτό, σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί το μήνυμα», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «ένα κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση, όφειλε -αν μη τι άλλο- να έχει προσεγγίσει τους στόχους του. Δεν τους προσεγγίσαμε. Όφειλε να έχει κρατήσει τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το 2023 -έστω και τον Ιούνιο-, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε ανασχηματισμό στην κυβέρνηση, θα είχαμε προκήρυξη εκλογών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχανε κοντά στις 400.000 ψηφοφόρους απ' τον Ιούνιο του 2023, ή είχε ένα ποσοστό πάνω από το 20%, θα είχαμε ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία, το Βέλγιο και Αλλού». Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι «ήταν ήττα λέτε δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το αποτέλεσμα», ο κύριος Σπίρτζης είπε «Και βέβαια - και βέβαια», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «παρέλαβε ένα κόμμα στην χειρότερη περίπτωση στο 17,8% και σήμερα έχει 14,9%». Αυτό που μένει, είναι να φανεί η αντίδραση του κόμματος, το οποίο επισήμως λέει ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό.

Η μεταπολιτική, ο Κασσελάκης και το Tik Tok

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν υπάρχει κάποια αλήθεια στην θέση του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «η ΝΔ κατέγραψε πτώση στις Ευρωεκλογές, επειδή εκείνος έθεσε την ατζέντα», ο κύριος Σπίρτζης απάντησε ότι «σε αυτές τις εκλογές ο νικητής είναι η άποψη, ότι πρέπει να υπερισχύσει η σοβαρή πολιτική και όχι η μεταπολιτική. Πρέπει να υπάρχει πολιτική και συλλογική λειτουργεία. Οι συμπολίτες μας γύρισαν την πλάτη. Σε ένα σκηνικό που ο κύριος Μητσοτάκης -που εγκαινίασε αυτή την τακτική-, να κάνει ένα Tik Tok με τον Peanuts (sic) και ο Στέφανος Κασσελάκης να του απαντάει με ένα άλλο Tik Tok με την Φάρλι. Νομίζω ότι η απάντηση δόθηκε από τον ελληνικό λαό και μεταφράστηκε σε αποχή 60% - πρωτοφανή αποχή (...) απ' ό,τι βλέπω συνεχίζεται και μετά τις εκλογές, μια πολιτική του Lifestyle, μια κατά τη γνώμη μου όχι σοβαρή πολιτική πρακτική και αυτό δοκιμάστηκε στις τελευταίες εκλογές».

Είναι εμφανής η προσπάθεια αποδόμησης του Στέφανου Κασσελάκη, προκειμένου να μπορέσει να εκκινήσει το εγχείρημα «συγχώνευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ», μιας και το «εγώ» του Στέφανου Κασσελάκη, του απαγορεύει οποιαδήποτε τέτοιου είδους κίνηση. Μπορεί μεν, ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει πει ότι σε αυτή την περίπτωση δεν έχει πρόβλημα να κατέβει εκ νέου υποψήφιος, όμως μέσα του γνωρίζει ότι εάν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ «σπάσουν στα δυο» (π.χ. στην περίπτωση που είναι υποψήφιοι Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης) και το ΠΑΣΟΚ -το οποίο είναι μακράν ικανότερο στην κομματική κινητοποίηση- κατεβάσει έναν μόνο υποψήφιο, είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, όποιος κι αν είναι αυτός. Ακόμη και ο Νίκος Ανδρουλάκης! Αυτό είναι και το πιο αστείο ενδεχόμενο: να «την πατήσει» όχι μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας ταυτόχρονα. Μόνο ένας δεν «την πατάει» στη συγκεκριμένη περίπτωση: ο Νίκος Παππάς.