Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και τα επώνυμα αλλά και τα ανώνυμα τρολ του διαδικτύου, έχουν βρει ένα νέο αφήγημα το οποίο φυσικά λανσάρει ο Στέφανος Κασσελάκης την ώρα που προσπαθεί να καταλάβει τι θα (του) κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του. Ποιο είναι αυτό; Η αντίστροφη μέτρηση που όπως υποστηρίζουν έχει αρχίσει για την κυβέρνηση.

Με τη λογική ότι η ήττα που υπέστη δεν είναι μεγάλη αφού δεν είναι επί 2 η διαφορά με τη ΝΔ, αλλά μόλις επί 1,89 και αποφεύγοντας να κοιτάξει τις τεράστιες απώλειες που υπέστη ο ίδιος και το κόμμα του, ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει τον… ανένδοτο, πιθανότατα από σήμερα Δεύτερα που επιστρέφει από τριήμερο στις Σπέτσες για μια «γεμάτη» ημέρα σε συναντήσεις και γενικότερη δραστηριότητα, όπως ενημερώνει η Κουμουνδούρου.

Το είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεκλήθη υποτίθεται για μια πρώτη αποτίμηση -αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και έφυγε για να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega- το επαναλαμβάνουν πλέον τα στελέχη του, τα τρολ και οι πραιτωριανοί του, πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της κυβέρνησης.

Μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν και τα περί δήθεν… φυγής του πρωθυπουργού μέσω Βρυξελλών κάτι που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαψεύσει με κάθε τρόπο και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μετατρέπουν δηλαδή τις βαθύτερες επιθυμίες τους σε σενάρια πολιτικών εξελίξεων.

Κάνουν όμως ένα βασικό λάθος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του τρία γεμάτα χρόνια. Και έχει δείξει πως είναι για τα δύσκολα. Για τη διαχείριση κρίσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Γι' αυτό οι πολίτες των εμπιστεύονται. Η αποχή στις ευρωεκλογές όπου δεν υπήρχε διακύβευμα αναφορικά με την επόμενη ημέρα και τη διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί ένα μήνυμα ηχηρό όχι όμως στη βάση που επιχειρεί να το τοποθετήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, από κοντά και το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη που δείχνει να αναζητεί νέα ηγεσία.

Ο δράκος του… παραμυθιού που φτιάχνουν στην Κουμουνδούρου και αυτήν τη φορά αφορά τους ίδιους. Η αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να μην είναι ανοιχτή όπως του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά τα προβληματα είναι σοβαρά. Ειδικά όσο το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα πλανάται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο να στέλνει μηνύματα αναφορικά με προοδευτικές παρατάξεις και συνενώσεις –ίδια όμως με αυτά που έστελνε όταν επιχειρούσε να επιβάλει την απλή αναλογική. Αυτή που τελικά ωφέλησε τα άκρα και έστειλε τον ίδιο στον… πάγκο.

Και λέμε πάγκο και όχι αποδυτήρια ή σπίτι του διότι φαίνεται να «παίζει» το δικό του παιχνίδι. Να επιχειρεί να επανέλθει με κάθε τρόπο στο προσκήνιο και να δηλώνει παρών στις εξελίξεις στην αποκαλούμενη Κεντροαριστερά την οποία όμως έχουν ο ίδιος και οι σύντροφοί του απο-ιδεολογικοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο αφήγημα δεν κόβει εισιτήρια όπως και το προηγούμενα. Και αν λάβει κανείς ως δεδομένο ότι πρόταση δεν διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι βέβαιο πως θα δούμε μια από τα ίδια. Καταστροφολογία, λαϊκισμός, τοξικότητα και όποιος αντέξει…

Υγ.: 10-5-5, 6/2+8, 20 φορές το 15, 11+7 18, σύνολο 16, πρέπει να 'ναι εντάξει, λες να 'χω λάθος, ας τα ξαναδώ…

Αφιερωμένο στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υπολογισμούς του για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη διαφορά με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.