Ο Στέφανος Κασσελάκης πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος σε μια ενωμένη Κεντροαριστερά ακόμη και απέναντί του. Ίσως γνωρίζει πως δεν τίθεται θέμα συμπόρευσης με ΠΑΣΟΚ και λοιπούς συγγενείς, ίσως πάλι να πιστεύει ότι μπορεί να επαναλάβει αυτό που έκανε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει, η πρόκληση κατατέθηκε διά τηλεοράσεως.

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πολλά και διάφορα ή καλύτερα αδιάφορα, όπως και σε αυτήν που έδωσε την προηγούμενη Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Επανέλαβε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έκανε τις προσθαφαιρέσεις του ως προς τα ποσοστά και μίλησε και πάλι για την Κεντροαριστερά και τα περί συμπόρευσης.

Και στο σημείο αυτό ανέφερε πως «αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση, γιατί δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη λαϊκή νομιμοποίηση» για να απαντήσει σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος ακόμη και στην πιθανότητα να είναι απέναντί του υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας με σαφήνεια: «Ναι».

Είναι ζήτημα… σιγουριάς μέσα από την αλαζονεία που φαίνεται να τον διακατέχει; Είναι βέβαιος ότι δεν θα υπάρχει συμπόρευση και σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου η όποια συζήτηση είναι άνευ ουσίας όπως έχει αποδειχθεί και στο πρόσφατο παρελθόν; Είναι απάντηση σε όσα λέγονται αναφορικά με τον ρόλο που θέλει να παίξει ο Αλέξης Τσίπρας;

Το βέβαιο είναι πως το φάντασμα του πρώην προέδρου –τον οποίο έχει αποκαλέσει «τέως» ο Στέφανος Κασσελάκης– πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου και δείχνει να ενοχλεί τον διάδοχό του όπως και την ομάδα που έχει συστήσει στο κόμμα. Το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να προηγείται ως προς το ενδεχόμενο να ηγηθεί ενός κεντροαριστερού σχήματος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων παίζει και αυτό έναν σημαντικό ρόλο στη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την αναγγελία έναρξης λειτουργίας του ινστιτούτου εκλαμβάνεται ως προειδοποιητικά πυρά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο άλλωστε μήνυμα έστειλε και η σύναξη του όλου ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση του ινστιτούτου που ίδρυσε. Ήταν όλοι εκεί. Και οι σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που μεταπήδησαν στη Νέα Αριστερά. Ήταν εκεί και τα στελέχη του κόμματος, νυν και πρώην.

Το ερώτημα φυσικά είναι αν θα σηκώσει το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας που, αν μη τι άλλο, δεν δείχνει διατεθειμένος να παίξει τον ρόλο του πρώην προέδρου. Βέβαια, η επιστροφή συνήθως δεν είναι εύκολο πράγμα. Ειδικά μετά τις απανωτές εκλογικές πανωλεθρίες που υπέστη. Στην πολιτική ποτέ δεν πρέπει να λέει κανείς ποτέ. Τώρα αν οι βολές και τα καρφιά μετουσιωθούν σε κινήσεις, θα φανεί στο προσεχές μέλλον…

Υγ.: Οι βολές Πολάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν το άγχος που προκαλείται στην Κουμουνδούρου.