Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει χάσει την μπάλα. Ακούει Τσίπρας και τρέχει, σε σημείο που να λειτουργεί ως «επιχείρηση» που σπεύδει ν' αντιγράψει την αντίπαλη εταιρεία που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ίδιου δρόμου, αλλά χωρίς να διαθέτει τους ίδιους… πόρους – ανθρώπινους στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ίδρυμα, ανακοίνωσε, μέσω διαρροών, και ο Στέφανος Κασσελάκης την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχου ιδρύματος ή ινστιτούτου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως θα έχει γραφεία και στη Νέα Υόρκη και άρα θα είναι καλύτερο, με τα τρολ του να κάνουν αναφορές έμμεσες στ' αγγλικά του πρώην προέδρου.

Προχώρησε στην πραγματοποίηση εκδήλωσης ο Αλέξης Τσίπρας, μαθαίνουμε ότι σχεδιάζει ή έχει ζητήσει να γίνει κάτι ανάλογο από το φθινόπωρο. Το αστείο στην περίπτωση της εκδήλωσης του ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να ζητήσει να συναντηθεί με τους καλεσμένους του πρώην πρωθυπουργού και να κάνει αναρτήσεις για τα ραντεβού που είχε.

Για τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, προκειμένου να μην τον καπελώσει ο Αλέξης Τσίπρας, που λένε πως θα μιλήσει για την… Κεντροαριστερά, έβαλε και μια συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την… Κεντροαριστερά.

Τη Δευτέρα έκανε και μια βόλτα –αδιαμεσολάβητη– από το Ωδείο Αθηνών, όπου γίνεται η διήμερη εκδήλωση, έβγαλε δυο τρεις φωτο, ξαναπήγε το απόγευμα και μετά την έκανε για να δώσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1, όπου πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιος σε ένα κεντροαριστερό σχήμα ακόμη και απέναντί του.

Το άγχος του δεν κρύβεται, αν και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μια… σύγκρουση γιγάντων της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή μια μάχη μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη, Αλέξη Τσίπρα και Χάρη Δούκα. Ειδικά ως προς την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και πολλάκις ηττημένου αρχηγού, του –λόγω αποχής– δημάρχου και του ινφλουένσερ αρχηγού. Αν προστεθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάμε για το απόλυτο καρέ…