Ότι θα είναι υποψήφιος ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, σε ένα σχήμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1 λίγη ώρα μετά την παρουσία του στο Ωδείο Αθηνών, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα για τη βράβευση Νίμιτς, και τη χειραψία που αντάλλαξε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να σχολιάσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο τομεάρχης Οικονομίας για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές αφού προηγουμένως διενεργηθούν εκλογές από τη βάση για τον επικεφαλής αυτού του κοινού σχήματος και υποψήφιο πρωθυπουργό.

«Αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση γιατί δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη λαϊκή νομιμοποίηση» είπε. Άλλωστε, πρόσθεσε, «αυτό ήταν και το κύριο καύσιμο το οποίο είχα τους τελευταίους μήνες, για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχτηκα».

Ερωτηθείς στη συνέχεια αν θα είναι υποψήφιος ακόμη και στην πιθανότητα να είναι απέναντί του υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε για το πώς θα προχωρήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όταν οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει βαριά λόγια το προηγούμενο διάστημα, όπως το «εκβιαζόμενος» που ειπώθηκε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η έκφραση αυτή, είπε, αναφερόταν τότε στην «άνευρη αντίδρασή του» για την παρακολούθησή του.

«Θα σας πω και με μια δόση αυτοκριτικής ότι δεν ξέρω πώς νιώθει ψυχολογικά κάποιος όταν γνωρίζει ότι ένα ολόκληρο σύστημα τον παρακολουθεί, εγώ θα ήμουν πιο επιθετικός νομικά».