Ένα απίστευτο μπάχαλο έχει προκληθεί στον χώρο που αποκαλείται Κεντροαριστερά. Στις… αυτοπροσδιοριζόμενες προοδευτικές δυνάμεις έχουν βγει τα μαχαίρια και οι ίντριγκες παραπέμπουν σε σαπουνόπερες όπου ο ένας θέλει να «φάει» τον άλλον, δημιουργώντας ομάδες και οπαδούς. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα ήττα στις ευρωεκλογές και την ανάδειξη της αδυναμίας να πείσουν τους πολίτες, επιδίδονται σε μια ανθρωποφαγία εσωκομματική που αγγίζει τα όρια της επιθεώρησης.

Στέφανος Κασσελάκης  και Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθούν να εξελίσσεται μια παράσταση που στόχο έχει τους… ίδιους. Ίντριγκες βρίσκονται σε εξέλιξη, συνωμοσίες βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα επιθεωρησιακού τύπου ριάλιτι, δεδομένου ότι τα περισσότερα απ' όσα γίνονται έχουν και τηλεοπτική κάλυψη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απολύει… κόσμο για να στείλει μήνυμα σε όσους έχουν αντίθετη άποψη και προκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα να κονταροχτυπηθούν σε μια προεκλογική μάχη για την καρέκλα της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς που δεν υπάρχει. Για την ηγεσία ενός σχήματος που για να δημιουργηθεί πρέπει να συγχωνευθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον.

Παράλληλα, επιτίθεται στη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της ενώ φλερτάρει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που έχει πει τα χίλια μύρια και για τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά και για τον Στέφανο Κασσελάκη προσωπικά. Βλέποντας μάλιστα στελέχη του κόμματός του να επιχειρούν ν' ανοίξουν ζήτημα συγχώνευσης δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί ενός νέου σχήματος μέσα από μια εκλογική μάχη στη βάση των δύο κομμάτων.

Από την άλλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης βιώνει μια κατάσταση που θυμίζει άλλες εποχές στα κομματικά δρώμενα. Αμφισβητείται ανοιχτά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν να ανοίξουν οι εκλογικές διαδικασίες για επιλογή νέου αρχηγού με τον ίδιο να παραπέμπει στις συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων και στις αποφάσεις που θα λάβουν. Δηλώνει φυσικά έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία και ξορκίζει στην παρούσα φάση τα περί συγχωνεύσεων, όπως άλλωστε και ο έτερος πολιτικός αρχηγός της Κουμουνδούρου.

Και οι δύο απειλούν. Με διαγραφές, με κινήσεις που ξεσηκώνουν αντιδράσεις αντί να τις αμβλύνουν. Βλέπουν παράλληλα στελέχη όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεδιπλώνουν ένα αφήγημα συγχώνευσης με επιλογή ενός αρχηγού που θα μπορούσε λένε κάποιοι να είναι μέχρι και ο… Χάρης Δούκας, που ως δήμαρχος άγεται και φέρεται από δυνάμεις που τον στήριξαν όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή από διάφορες συλλογικότητες όπως αυτές που δεν θέλουν σταθμό μετρό στα Εξάρχεια ή φωτισμό στα ελάχιστα πάρκα του δήμου.

Το αστείο είναι ότι μιλάμε για τα κόμματα που δηλώνουν κόμματα εξουσίας. Που δεν γνωρίζουν καν ότι πρέπει να συγχωνευθούν και όχι να συμπορευθούν ή να συνεργαστούν αν έχουν σκοπό να διεκδικήσουν την πρωτιά και την εξουσία αφού για να την καταλάβουν χρειάζονται το μπόνους των 40 εδρών, το οποίο όμως δεν δίνεται σε σχηματισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων.

Ακόμη πιο αστείο είναι πως και τα δύο κόμματα διά των αρχηγών τους δήλωσαν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εμφανίσθηκαν περίπου ως νικητές αποφεύγοντας την αυτοκριτική.

Όπως και να έχει, το ριάλιτι μόλις ξεκίνησε. Έπονται και άλλα επεισόδια…