Συνεχίζεται η ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να πυροδοτεί την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει την αντίθεσή του με την εξής φράση: «Όχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και "βιώσιμης ανάπτυξης".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη σχετική ανάρτησή του, δηλώνει την... επαναστατική του διάθεση και πρόθεση για ανάκτηση της εξουσίας, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη από πολιτικές σύγκρουσης με την ελίτ, την ολιγαρχία και τα «αγορασμένα» ΜΜΕ, και όχι προφανώς από τέτοιες κινήσεις όπως του πρώην πρωθυπουργού.

Σκοπός για τον Παύλο Πολάκη είναι να πάρει το κόμμα την κυβέρνηση, εκφράζοντας την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της αριστερής προοδευτικής παράταξης ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό επιτίθεται και στους «αποστάτες» της Νέας Αριστεράς που πήραν και τις έδρες μαζί τους και στέκονται έτσι εμπόδιο στον στόχο του κόμματος. «Κάποιοι που αποχώρησαν κρατώντας τις έδρες γιατί δεν τους άρεσε η νέα ηγεσία δεν νομίζω πως έχουν να προσφέρουν κάτι (τούς το έδειξε άλλωστε ο λαός πρόσφατα), ούτε βέβαια κάποιοι Σχοινάδες και Ρουσόπουλοι ή και κάποιοι όπως ο Χουλιαράκης που αναζήτησε τη ζεστή αγκαλιά του αρχιτραπεζίτη Στουρνάρα».

Με αφορμή, δε, τη συζήτηση που γίνεται για την κεντροαριστερά, ο Παύλος Πολάκης κλείνει την ανάρτησή του γράφοντας: «Μην κολλάμε δίπλα στην αποτίμηση και προβολή της συμφωνίας (σ.σ. των Πρεσπών) απο τους αρχιτέκτονες της που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, τα φληναφήματα περί «βιώσιμης αναπτυξης» με ομιλητές και συμμετέχοντες σαν αυτούς που προανέφερα για να υπηρετηθούν σενάρια ελεγχόμενων "συγκλίσεων"».

H ανάρτηση Πολάκη