Την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όσο κι αν η αντιπολίτευση επιθυμεί να ρίξει όλη την ήττα στην κυβέρνηση. Ο χάρτης της χώρας βάφτηκε (ξανά) μπλε, παρότι οι πολίτες ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, καθώς, όπως αποδείχθηκε, οι πολίτες δεν δύνανται να εμπιστευθούν άλλη πολιτική δύναμη και άλλον υποψήφιο πέραν της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το απολιτίκ lifestyle του αμερικανοτραφούς Στέφανου Κασσελάκη δεν απέδωσε ούτε το... ελάχιστο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν είχαμε εθνικές εκλογές και όχι ευρωεκλογές τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμη χαμηλότερα. Η σοσιαλμιντιακή - τικτοκική προσέγγιση των πραγμάτων σε συνδυασμό με τον άκρατο πολακισμό που διέπει την κεφαλή της Κουμουνδούρου είναι ένα μίγμα το οποίο ηττήθηκε κατά κράτος στις κάλπες, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναμπουμπούλα στη Ριζοσπαστική Αριστερά, που θέλει να είναι κεντρώα χωρίς, όμως, να αποχωριστεί τον πολακισμό...

Εχοντας ως... φτωχή προίκα ένα ποσοστό που δεν έφτασε το 15%, έχοντας χάσει όλους τους στόχους που ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε και έχοντας αποτύχει να προσελκύσει ψηφοφόρους που προτίμησαν την αποχή από το λαϊκισμό και την καταστροφολογία, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Κουμουνδούρου Βούλα Κεχαγιά εμφανίσθηκε να υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Αριστεράς».

Είχε, όμως, και συνέχεια, αφού η Βούλα Κεχαγιά είπε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ», για να δικαιολογήσει τη θέση αυτή με τη φράση «δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί». Σημείωσε δε ότι «στις 24 Φεβρουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μονοψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό», συμπληρώνοντας ότι «από κει πέρα, όμως, είχε διαρκώς ανοδική πορεία κι έφτασε στο 15%, το οποίο είναι ένα καλό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς το τι είχε συμβεί στο κόμμα και πόσο τραυματίστηκε τους προηγούμενους 11 μήνες, με την πολύ οδυνηρή ήττα στις εθνικές εκλογές».

Συνταγή αποτυχίας

Η ήττα στις εθνικές εκλογές του 2023 το μόνο που άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν τον πρόεδρό του. Η συνταγή, όμως, παρέμεινε ίδια. Λαϊκισμός, σκοταδισμός, fake news, διαδικτυακός τραμπουκισμός, λάσπη, οχετός, με μία λέξη πολακισμός. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται στην Κουμουνδούρου είναι ο ορισμός της αποτυχίας, όμως οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται. Αλλά και να το αντιληφθούν, δεν θα καταφέρουν να το αλλάξουν, γιατί αυτό κυριαρχεί το DNA τους.

Ο πολακισμός ρέει στις φλέβες τους και δεν είναι καθόλου εφικτό ούτε να... εκπολιτιστούν ούτε να... εξευρωπαϊστούν. Μπροστά στην καρέκλα και την εξουσία δεν υπάρχει τίποτα. Ακόμη και το εθνικό συμφέρον έχει πάει περίπατο εδώ και χρόνια, κάτι που απέδειξαν περίτρανα και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει δέσει χειροπόδαρα τη χώρα και έχει δυσκολέψει το έργο όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των μελλοντικών ελληνικών κυβερνήσεων.

Ηδη από το βράδυ των ευρωεκλογών, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Σπίρτζης, Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Μαντζουράνης) φόρτωσαν το κακό αποτέλεσμα στον πρόεδρο του κόμματος και εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν εξελίξεις. Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να κατάλαβε ότι οι ορδές των διαδικτυακών trolls που τον αποθεώνουν δεν ψηφίζουν. Δίνουν likes, βάζουν καρδούλες, αναρτούν διθυράμβους, αλλά ως εκεί...

Το αμαρτωλό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, με τη διαρκή προσπάθεια καταδίκης της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με απώτερο σκοπό να εκτεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απόρροια φυσικά του πολακισμού που διέπει ολόκληρο το κόμμα, δεν τυγχάνει αποδοχής από την ελληνική κοινωνία. Και με κάποιους από τους ευρωβουλευτές που εξέλεξε το κόμμα της Κουμουνδούρου αυτή η τακτική θα συνεχιστεί, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ακόμα και την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ εν ευθέτω χρόνω.

Επεσαν στη φάκα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να λειτουργεί με αυτά τα μέσα, εγκλωβισμένος στο ίδιο το πολιτικό παιχνίδι του. Στη συλλογική συνείδηση αυτό το «μαγαζί» έχει κλείσει, δεν υπάρχει πια ούτε σαν έννοια... Η τοξικότητα του πολακισμού με την οποία πολιτεύεται μονίμως και η πολιτική... απατεωνιά, την οποία έχει μετατρέψει σε φύση του, δεν αφήνουν περιθώριο ανάκαμψης, ενώ η ιδέα της αλλαγής του ονόματος του κόμματος θυμίζει την παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»...

Ο μοναδικός δρόμος για να αναστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά και να τον μετατρέψει σε σοβαρό κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι να διαγράψει τα στελέχη που αποτελούν την ψυχή αυτού του κόμματος και να αποβάλει μαζί τους τον πολακισμό. Τον Νίκο Παππά, τον Παύλο Πολάκη και τους συν αυτοίς. Ετσι θα μπορούσε να γίνει μια αρχή. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να αλλάξει πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ακριβώς το ίδιο με τους προαναφερθέντες. Απλά έχει μια επικάλυψη αμερικανοτραφούς TikTok celebrity, τάχα μορφωμένου δουλευταρά εφοπλιστή...