Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με τη συζήτηση περί συμπορεύσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, το τι θα πράξει ο ίδιος σε μια τέτοια περίπτωση ενώ μιλάει και για το πως βλέπει το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέντευξη του στο «Libre», ο αψύς Κρητικός λέει ότι μια συζήτηση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προκύπτει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται είναι λανθασμένος, καθώς η συζήτηση ωθείται από την διαπλοκή, προκειμένου να υπάρξει ένας ελεγχόμενος πόλος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η κουβέντα για την όποια συνεργασία των δυο μεγαλύτερων δυνάμεων του προοδευτικού χώρου δεν πηγάζει από την ηγεσία των δυο κομμάτων. Το γεγονός αυτό, μας οδηγεί αναπόφευκτα σε κάποια βασικά ερωτήματα: ποιο κέντρο ξεκινά την κουβέντα, ποιοι συμμετέχουν πίσω από τις κάμερες και με ποιο σκοπό το κάνουν; Είναι προφανές ότι κάποια κέντρα εξουσίας φιλοδοξούν να ποδηγετήσουν τη συζήτηση και τις εξελίξεις με σκοπό να διαμορφώσουν έναν ελεγχόμενο από τη διαπλοκή, δεύτερο πολιτικό πόλο».

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν θα βάλει πλάτη σε ένα τέτοιο σενάριο και ζητά από τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκαλέσει άμεσα την Κεντρική Επιτροπή για να συζητηθούν όλα αυτά τα σενάρια και να ληφθούν κοινές αποφάσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την προσπάθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη. (...) Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν αυτή η συζήτηση να γίνεται πρώτα δημόσια. Θα πρέπει ο Στέφανος, να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση της ΚΕ». Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί με την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινά ψηφοδέλτια με το ΠΑΣΟΚ, στα πρότυπα της Γαλλίας, ενώ αναρωτιέται γεμάτο νόημα τι θα γίνουν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ εάν δημιουργηθεί ένας κοινός πολιτικός σχηματισμός με νέο ΑΦΜ: «σήμερα ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ και το ΠΑΣΟΚ έχει χρέη που πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο. Το νέο σχήμα θα βγάλει τρίτο ΑΦΜ ή θα μοιραστούμε τη χασούρα;». Να σημειώσουμε εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην χρωστά χρήματα, όπως λέει ο γνωστός βουλευτής, όμως χρωστούν τα κομματικά του μέσα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κρατικής επιχορήγησης. Λεπτομέρειες. 

Να μας πει ο Τσίπρας γιατί θέλει να επιστρέψει 


Δεν χαρίστηκε ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο οι δεσμοί έχουν κοπεί οριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε μόλις πριν ένα χρόνο έπειτα από την εκλογική ήττα και τονίζει γεμάτο νόημα ότι δεν καταλαβαίνει τι άλλαξε αυτόν το χρόνο, ώστε να δικαιολογεί την επιστροφή του. Επιπλέον ζητά να ρωτήσουν τον ίδιο γιατί θέλει να επιστρέψει, φανερώνοντας ουσιαστικά ότι είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο σενάριο: «Ο Αλέξης, μόλις πριν ένα χρόνο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραιτήθηκε χωρίς μάλιστα να είναι υποψήφιος ξανά για την προεδρία. Οπότε αν θελήσει να “μπει ξανά στο παιχνίδι”, αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι να μάθουμε τι άλλαξε και πήρε μια τέτοια απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, αντί να ρωτάτε τους πάντες για το θέμα, θα ήταν καλύτερο να ρωτήσετε κάποια στιγμή και τον ίδιο».

Τέλος όσον αφορά τον Χάρη Δούκα και την διαφαινόμενη απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι ο συνδαιτυμόνας του κ. Χατζηνικολάου, όπως τον αποκάλεσε ειρωνικά, ψηφίστηκε για δήμαρχος της Αθήνας και θα πρέπει να τιμήσει τη ψήφο των κατοίκων της πόλης ενώ δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς θα αλλάξει με μια εκλογή του στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη: «Στο δικό μου το μυαλό δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα αλλάξει στην πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ αν τον κ. Ανδρουλάκη διαδεχτεί ο κ. Δούκας– συνδαιτυμόνας από ότι είδα του κ. Χατζηνικολάου– ή ο όποιος άλλος πιθανός υποψήφιος. (...) τον κ. Δούκα τον εμπιστεύτηκε και καλώς έκανε, ο δημοκρατικός κόσμος της Αθήνας, με την ελπίδα να αποδειχθεί καλύτερος από τον καταστροφέα Μπακογιάννη. Στη θέση του θα τιμούσα και την τελευταία ψήφο που πήρα».

Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη αυτές τις ώρες μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η συζήτηση για τη συμπορεύση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ έχει φουντώσει, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει παρασκηνιακές κινήσεις για την ηγεσία της κεντροαριστεράς ενώ μπροστά σε μια τέτοια προοπτική ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι αμφισβητείται από πολλά στελέχη του κόμματος. Ο γνωστός βουλευτής ουσιαστικά στέλνει μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει σε συνεργασίες που, κατά τη γνώμη του, προωθεί η διαπλοκή, η οποία παράλληλα πριμοδοτεί και τον Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής ενός τέτοιου εγχειρήματος. Προφανώς ο Παύλος Πολάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του αν πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο και μάλλον βλέπει ότι δεν έχει χώρο σε αυτό.