Ξεκάθαρα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς- η συζήτηση για την οποία έχει φουντώσει μετά τα απογοητευτικά για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αποτελέσματα των ευρωεκλογών- τάχθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας μάλιστα με νόημα ότι ο Στέφανος Κασσελάκη δεν μπορεί.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι αυτονόητη η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς το «βάρος του το ρίχνει κυρίως στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία». «Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας, ο κ. Κασσελάκης δεν προσπαθεί να υιοθετήσει νέες πολιτικές με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», είπε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε ότι χρειάζεται νέο πολιτικό πλαίσιο, εντός και εκτός συνόρων, που θα καταστήσει τον προοδευτικό κόσμο ξανά πρωταγωνιστή, για να προσθέσει ότι «ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη μπορούν να είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Καταλήγοντας, απέδωσε την άνοδο της ακροδεξιάς, που σημειώνεται σε πολλές χώρες, στο γεγονός ότι «τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έχουν χάσει την ατζέντα τους.