Να πάνε στον εισαγγελέα αν έχουν στοιχεία για «μαύρο» χρήμα παρότρυνε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Ευάγγελο Αποστολάκη ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει γίνει σάκος του μποξ για τη φρουρά του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε στρατός ούτε ναυτικό «και θα λέμε την πολιτική μας άποψη». Εξήγησε περαιτέρω ότι κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιείται από τη γραμμή Κασσελάκη «στοχοποιείται με έναν τρόπο που θυμίζει φασίζουσες λογικές και αντιλήψεις» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει να απολογηθεί για τις ευθύνες του στις ευρωεκλογές. «Αν ήθελα να κάνω μια διαπραγμάτευση για τα 15 λεπτά δημοσιότητας, δεν θα ερχόμουν στην εκπομπή σας. Θα πήγαινα σε μία εκπομπή κοσμικού περιεχομένου ή σε τηλεπαιχνίδι, για να είμαι εντός γραμμής, δηλαδή, όχι τίποτα άλλο. Εκεί είναι το πεδίο» πρόσθεσε σκωπτικά σε συνέντευξη του στο OPEN. 

Για τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα κομματικά όργανα, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «είναι πραγματικά τεράστια η υπομονή που έχουμε κάνει πάρα πολλοί με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι δεν μιλούν. «Εγώ δεν θα ακολουθήσω μια τέτοια διαδρομή. Η ενασχόληση με την πολιτική, δεν είναι κατά τη γνώμη μου ούτε καριέρα ούτε επάγγελμα. Μηχανικός είμαι, στο γραφείο μου είμαι και δεν πρόκειται να σιωπήσω» ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός, λέγοντας ότι το κλίμα που δημιουργείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να μην απολογηθεί ο Στέφανος για την «πάρα πολύ μεγάλη ήττα των ευρωεκλογών». 

Για το κλείσιμο της «Αυγής», τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι δεν συνεδρίασαν τα όργανα του κόμματος και η απόφαση ελήφθη από το Εκτελεστικό Γραφείο που «ορίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αντικαταστατικά».