Ταραχή επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά τις δηλώσεις του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και του βουλευτή επικρατείας Βαγγέλη Αποστολάκη σχετικά με την ύπαρξη «μαύρου χρήματος» στα πολιτικά κόμματα. Η δήλωση του κ. Κασσελάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και υποδείξεις προς τα κορυφαία στελέχη να απευθυνθούν στις εισαγγελικές Αρχές αν διαθέτουν στοιχεία για παράνομους χρηματισμούς.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι περιμένει εξηγήσεις από τον κ. Κασσελάκη με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και τόνισε την ανάγκη προσφυγής στη Δικαιοσύνη αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. «Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ, να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις, καθαρές απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη στάση τήρησε και ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Αποστολάκη να καταθέσουν στον Εισαγγελέα. «Παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα. Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη».

Η ένταση μεταξύ των στελεχών και η δημόσια ανταλλαγή κατηγοριών υπογραμμίζουν τις εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις πιέσεις για διαφάνεια και λογοδοσία εντός του κόμματος.