Ως αργόμισθο χαρακτήρισε τον Γιώργο Τσίπρα ο Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One TV και στον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό. Κληθείς να σχολιάσει τις απολύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα, είπε συγκεκριμένα για τον κύριο Τσίπρα «με συγχωρείτε, κάποιος ο οποίος πηγαίνει χωρίς να παράγει έργο, αυτό δε λέγεται αργομισθία; Ή κάνω λάθος;» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «αυτό είπε και η κυρία Κεχαγιά. Θα είδατε προφανώς τη δήλωσή της. Εγώ σε αυτή μένω». Στη συνέχεια, ο κύριος Αντώναρος είπε ότι οι συγκεκριμένοι δυο ήταν μετακλητοί υπάλληλοι, των οποίων το καθεστώς είναι ιδιαίτερο, μιας και ο βουλευτής ο οποίος τους προσλαμβάνει, μπορεί οποτεδήποτε να τους απολύσει δίχως αιτιολογία και δίχως αποζημίωση, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει κανείς, γιατί απομακρύνθηκε κάποιος». Στο ερώτημα του δημοσιογράφου εάν οι συγκεκριμένες απολύσεις ήταν εκδικητικού χαρακτήρα, ο κύριος Αντώναρος είπε ότι δεν ήταν απόρροια εκδικητικής ενέργειας και ότι το πράγμα έχει εξηγηθεί. Είναι τουλάχιστον ειρωνικό το γεγονός να απολύεται ένας Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη και να υπερθεματίζει ο Ευάγγελος Αντώναρος. Σημεία των καιρών.

Ενδιαφέρον όμως έχει η αδυναμία του κυρίου Αντώναρου να κατονομάσει τους αντικαταστάτες των δυο συγκεκριμένων στελεχών, καθώς στο αίτημα του δημοσιογράφου να κατονομάσει κάποιους από τους αντικαταστάτες, ο κύριος Αντώναρος είπε «θα πρέπει να ασχοληθείτε, να κάνετε έρευνα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δείτε ποια καινούρια έχουν έρθει. Σιγά-σιγά, έρχονται στελέχη τα οποία αναλαμβάνουν ρόλους», ενώ στην επιμονή του δημοσιογράφου να κατονομάσει έστω και έναν, ο κύριος Αντώναρος είπε «όχι, δεν θα μπω σε ονοματολογία αυτή τη στιγμή, γιατί αυτό θα αδικήσει άλλους τους οποίους ενδεχομένως δεν ανέφερα». Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα στελέχη, δεν απομακρύνθηκαν διότι εντάχθηκαν στο κόμμα κάποια στελέχη με «βαριά βιογραφικά». Είναι αβέβαιο εάν έχει καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει έστω ένα στέλεχος με «βαρύ βιογραφικό». Τα συγκεκριμένα στελέχη απομακρύνθηκαν ξεκάθαρα για τις διαφωνίες που εξέφρασαν δημοσίως, καθώς και για την κριτική που έκαναν στην εκλογική επίδοση του κόμματος στις Ευρωεκλογές, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

Σταμάτης Ζαχαρός: «Έχει διώξει -απολύσει δηλαδή-, διάφορους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονταν για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι είναι στελέχη ιστορικά -θα έλεγε κανείς- για τον ΣΥΡΙΖΑ -»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Ποιος τους έχει διώξει;»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Έδιωξε τον Γιώργο Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα, τον απέλυσε».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Με συγχωρείτε, κάποιος ο οποίος πηγαίνει χωρίς να παράγει έργο, αυτό δε λέγεται αργομισθία; Ή κάνω λάθος;»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Δεν το ξέρω, γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί. Ήταν αργόμισθος ο κύριος Τσίπρας;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Αυτό λένε. Αυτό είπε και η κυρία Κεχαγιά. Θα είδατε προφανώς τη δήλωσή της. Εγώ σε αυτή μένω (...) αν είσαι στην κοινοβουλευτική ομάδα, τότε είσαι μετακλητός υπάλληλος. Και θέλω να εξηγήσω στους τηλεθεατές τι είναι ο μετακλητός υπάλληλος. Είμαι εγώ πολιτικό πρόσωπο, παίρνω εσάς κύριε Ζαχαρέ και σας λέω ότι θέλω να δουλέψετε για εμένα. Σας προσλαμβάνω, με αυτόν τον μισθό που προβλέπεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Ο μετακλητός υπάλληλος απομακρύνεται χωρίς αποζημίωση και χωρίς δικαιολογία, οποιαδήποτε στιγμή -αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα- ο πολιτικός τους προϊστάμενος το κρίνει. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει κανείς, γιατί απομακρύνθηκε κάποιος».

Σταμάτης Ζαχαρός: «Δεν εμπεριέχουν δηλαδή, κατά τη γνώμη σας, καμία εκδικητικότητα αυτές οι απολύσεις;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Απολύτως καμία. Έχει εξηγηθεί το πράγμα».

Σταμάτης Ζαχαρός: «Το ερώτημα δεν είναι αυτό ωστόσο. Απολύονται αυτοί, φεύγει ο Θεοχαρόπουλος - φεύγουν αυτοί. Ποιους θα φέρει; Ποιοι είναι η άνθρωποι - ποια είναι η ανθρωπογεωγραφία του;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Δεν έχουν δικαίωμα οι βουλευτές, ή οι κοινοβουλευτικές ομάδες, να επιλέξουν τους δικούς τους ανθρώπους; Κάθε πολιτικό πρόσωπο το κάνει».

Σταμάτης Ζαχαρός: «Αυτό λέω. Μπορείτε να μου τους κατονομάσετε;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Όχι, δεν τους ξέρω. Γιατί δεν είμαι εγώ εκείνος ο οποίος -»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Έχει φέρει κάποιον στον ΣΥΡΙΖΑ -εννοώ σε επίπεδο στελέχους, όχι ψηφοφόρους- ο κύριος Κασσελάκης;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Αυτό θα πρέπει να ασχοληθείτε, να κάνετε έρευνα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δείτε ποια καινούρια έχουν έρθει. Σιγά-σιγά, έρχονται στελέχη τα οποία αναλαμβάνουν ρόλους».

Σταμάτης Ζαχαρός: «Ονομάστε μου έναν, γιατί πραγματικά δεν ξέρω κανέναν».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Όχι, δεν θα μπω σε ονοματολογία αυτή τη στιγμή, γιατί αυτό θα αδικήσει άλλους τους οποίους ενδεχομένως δεν ανέφερα».