Απολύτως θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς αν αυτή είναι η απόφαση της βάσης εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έριξε για άλλη μια φορά καρφιά στον Στέφανο Κασσελάκη και στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» χαρακτήρισε «αναμενόμενο» το προβάδισμα που δίνει η δημοσκόπηση της GPO στον Αλέξη Τσίπρα για το εγχείρημα του ενιαίου Κεντροαριστερού χώρου. Στην ερώτηση αν θα έβλεπε ένα σενάριο επανόδου του Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «Εφόσον το αποφασίσει η βάση, βεβαίως, γιατί όχι; Εγώ διαφώνησα και με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν έγινε, και με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συνέχεια, δηλαδή στην εκλογή προέδρου μέσω μιας απολίτικης διαδικασίας και όχι ενός συνεδρίου και στη συνέχεια εκλογής προέδρου και νομίζω ότι τα αποτελέσματα με δικαίωσαν».

«Κατά την άποψή μου, αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί, σήμερα προέχει να συναποφασίσουμε, να λειτουργήσουμε μέσα από ένα δημόσιο διάλογο και μια προσπάθεια για πολιτική σύγκλιση», πρόσθεσε.

Για ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «έχει μετασχηματιστεί αντί για ένα πλουραλιστικό κόμμα των μελών, σε ένα μονοπρόσωπο κόμμα και στους συνεργάτες του προέδρου. Επομένως, θεωρώ ότι λογικές και πρακτικές, διαρροές του τύπου ακολουθούν ο Σπίρτζης, ο Ζαχαριάδης, η Νοτοπούλου ή οποιοσδήποτε άλλος, γιατί εξέφρασαν τις πολιτικές τους απόψεις ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τους έχουν στα πόδια τους στις εκλογικές τους περιφέρειες ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις μέσα στο κόμμα αυτό, είναι καλό να βγουν να το πουν. Μπροστά μας έχουμε καταστατικό συνέδριο, όποιος θέλει να έχουμε μια τέτοια λειτουργία και αντίληψη στο κόμμα μας, να το διατυπώσει. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτοί που στοχοποιούνται εκφράζουν τις ως σήμερα απόψεις του κόμματος και κάποιοι εκφράζουν απόψεις για τις οποίες δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από κανένα όργανο. Παραδείγματος χάριν ποτέ δεν έχουμε πάρει απόφαση, το ανάποδο λέμε, ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, ότι δεν χαρίζουμε το τρίπτυχο πατρίς - θρησκεία - οικογένεια στη Δεξιά και πολλά άλλα που είναι έξω από το δικό μας πλαίσιο», επισήμανε. 

«Αν υπάρχουν διαγραφές για πολιτικές διαφωνίες, θεωρώ ότι αυτό δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του χώρου μας και γενικά των προοδευτικών κομμάτων. Ιστορικά τον προοδευτικό χώρο τέτοιου είδους πρακτικές, διαρροές, προσωπικές στοχοποιήσεις γιατί κάποιοι θέλουν να επιβιώσουν ψάχνοντας εσωτερικούς εχθρούς, τον έχουν πληγώσει πάρα πολύ», τόνισε.