Toν Αλέξη Τσίπρα «έδειξε» ο Χρήστος Σπίρτζης ως το πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί της κεντροαριστεράς, εν μέσω διεργασιών για τη λεγόμενη ανασύνταξη του χώρου, αλλά και αναταράξεων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -όπου έχει τεθεί ευθέως θέμα ηγεσίας- και με τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητεί συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε επίπεδο κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Talk Radio 98,9, είπε συγκεκριμένα πως είναι αναγκαίες οι συζητήσεις και οι συνεργασίες, λέγοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς και έχει ρόλο να παίξει». Υπεραμύνθηκε δε της θέσης του για ενιαίο προοδευτικό χώρο, τονίζοντας πως τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως κανένα κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) από μόνο του δεν μπορεί να μπει σε τροχιά διακυβέρνησης.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε πως «έχουμε υποστεί μεγάλη ήττα και γίνεται μεγαλύτερη όταν η ΝΔ έχει χάσει 14 μονάδες και ο κόσμος δεν έχει τι να ψηφίσει» και πρόσθεσε πως «όταν χάνεις σε χαλαρή ψηφοφορία και σε αριθμό πολιτών και σε ποσοστό δεν πας καλά. Η χώρα είναι σε κρίση και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις».

Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης εκτίμησε ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη στην προεκλογική περίοδο, με μια πολιτική ατζέντα που δεν ενδιέφερε την κοινωνία. «Δεν ανακτήθηκε η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα και δεν κρατήθηκε σοβαρότητα». Κράτησε δε απόσταση από τους υψηλούς τόνους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στη Νέα Αριστερά - την οποία αποκάλεσε «μόρφωμα»- λέγοντας « δεν χαρακτηρίζω κανέναν αποστάτη, έγινε διάσπαση και όταν υπάρχουν ακραία πολιτικές αντιλήψεις καλύτερα να γίνεται διάσπαση».