Συζητήσεις επί συζητήσεων για το Ίδρυμα του Αλέξη Τσίπρα στην αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πλέον παίρνει σάρκα και οστά καθώς ο πρώην πρωθυπουργός με μια ανάρτησή στο Χ ανακοίνωσε το Ίδρυμά του και στέλνει ένα μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα στην ανάρτηση με τίτλο «Έχεις ένα μήνυμα» και με στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την έναρξη του ιδρύματός του και καλεί τους πολίτες να περιηγηθούν στη νέα ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το ίδρυμά αποτελεί φωλιά διαλόγου, ιδεών, σκέψης αλλά και πράξης, όπως γράφει γεμάτο νόημα. Ωστόσο τα μηνύματα δεν σταματούν εδώ καθώς ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι στις νέες προκλήσεις μπροστά μας δεν μπορεί κανένας να μείνει απαθής αλλά πρέπει να βρει τρόπους για την αλλαγή «οικοδομώντας, αγκαλιάζοντας, ενώνοντας». Η τελευταία λέξη φυσικά και δεν είναι τυχαία, καθώς το ίδρυμά του Αλέξη Τσίπρα φιλοδοξεί να είναι η πλατφόρμα για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης με ένωση κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη ότι μάλλον δεν κατάφερε να διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη σε μια ευρύτερη προσπάθεια στην κεντροαριστερά.

Επιβεβαιώνει ο Καλπαδάκης

Μάλιστα ένας από τους πιο γνωστούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει άμεση με το Ίδρυμά του πρώην πρωθυπουργού, ο Ευάγγελος Καλπαδάκης, από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στόχος είναι η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας και αυτός μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αρχίζει αυτή η διαδρομή για το ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στόχος είναι η επεξεργασία πολιτικών σε αυτούς τους τομείς και κυρίως οι συγκλίσεις σε ευρύτερο δημοκρατικό επίπεδο και ειδικότερα για τις προοδευτικές δυνάμεις». 

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει ένα καθόλου ευχάριστο μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη: Αναλαμβάνει και επίσημα πρωτοβουλία για την ένωση δυνάμεων στην αριστερά και θα έχει τον πρώτο λόγο σε ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο. Δύσκολα τα πράγματα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα: