Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης στην εφημερίδα «Μακεδονία» και μίλησε για όλα: Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και πως βλέπει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Παράλληλα δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη. 

Συγκεκριμένα ο γνωστός καθηγητής και πολιτικός αναλυτής, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εθνικές εκλογές του Ιουνίου πέρυσι, κλήθηκε να απαντήσει τι περιμένει από τον Αλέξη Τσίπρα. Με μια πολύ σύντομη αλλά γεμάτο νόημα δήλωση, εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μέλλον: «Νέος άνθρωπος είναι, έχει μέλλον. Είναι πολύ ωραίος τύπος». Και κάπου εκεί κλήθηκε να σχολιάσει και το Στέφανο Κασσελάκη καθώς και το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα κακό αποτέλεσμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο κόμμα έμπλεξαν με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δεν πρόκειται να φύγει, κάτι το οποίο ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σίγουρα χτυπήθηκε ο Κασσελάκης. Η φράση που τα αποτυπώνει όλα είναι το «μπλέξανε». Γιατί τα αποτελέσματα δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά το περιπλέκουν. Η περίπτωση του Κασσελέκη είναι σα να το είχε παραγγελία ο Μητσοτάκης. Είναι απίθανο αυτό. Εδώ πρέπει να πω ότι είναι πολύ τυχερός ο Μητσοτάκης. Δεν είναι απλώς το ότι ο Κασσελάκης έχει όρια, αλλά είναι ότι λειτουργεί και τοξικά μέσα στην κεντροαριστερά».

Μάλιστα χαρακτήρισε μονολεκτικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «τραγωδία» και συμπλήρωσε πάλι γεμάτο νόημα ότι η εκλογή του στην αρχηγία του κόμματος δεν εξηγείται μόνο από την πολιτική επιστήμη αλλά και από... άλλες επιστήμες, της ψυχολογίας. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και την αριστερά αλλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνει τι λέει! Δήλωσε συγκεκριμένα: «Τραγωδία. Στην περίπτωση του Κασσελάκη τα εργαλεία τη πολιτικής επιστήμης μπορεί να δίνουν κάποιες απαντήσεις, αλλά χρειάζονται και άλλες επιστήμες. Και δεν αναφέρομαι σε αυτόν. Αλλά σε αυτούς που τον ψήφισαν τον Σεπτέμβρη. Εδώ υπάρχει ένα θέμα συλλογικής ψυχολογίας, το οποίο μπορώ να το αντιληφθώ. Τι κάνει δηλαδή τους ανθρώπους να ψηφίσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και με την αριστερά και με τις βασικές τους αξίες, που ήταν μέχρι πριν από λίγο οπαδός του Μητσοτάκη και αφήνω όλα τα άλλα. Ότι δηλαδή είναι ανερμάτιστος και ότι συχνά δεν καταλαβαίνει τι λέει. Προφανώς κάποιοι είναι σαν και αυτόν».

Με εντυπωσίασε ο Μητσοτάκης 

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσκόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελείται από τρία σώματα: τους παλιούς αριστερούς που φεύγουν μαζικά από το κόμμα, τους υπερπολιτικοποιημένους αριστερούς άστους χωρίς ταξική συνείδηση και τους λαϊκιστές. Οι τελευταίοι με την εκλογή Κασσελάκη πήραν κεφάλι, διότι έχουν χαρακτηριστικά προσωπολατρείας: όταν έφυγε ο Τσίπρας, έψαχναν τον νέο πατερούλη και το βρήκαν στον Στέφανο Κασσελάκη. Επιπλέον οι τελευταίοι θαμπώνονται από το «λαϊκίστικο lifestyle αφήγημα, που είναι και τραμπικό», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει για την παρουσία Κασσελάκη. 

Τέλος ομολογεί ότι τον εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διότι δεν υπέκυψε στις σειρήνες που τον ήθελαν να δημιουργεί μια «ακροδεξιά» κυβέρνηση ενώ του άρεσε η ομιλία του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς και ότι δίνει βάση στην αποτελεσματικότητα μακριά από στενούς ιδεολογικούς όρους: «Πολύ γρήγορα είπαν κάποιοι ότι ο Μητσοτάκης θα πάει στα δεξιά. Πως θα το δείξει αυτό; Θα κάνει ανασχηματισμό θα βάλει δύο τρεις καραμπινάτους από την άκρα δεξιά και θα είναι αυτό το πρώτο μήνυμα. Δεν το έκανε με τον χθεσινό ανασχηματισμό. Η ομιλία του δε το βράδυ των εκλογών με εντυπωσίασε. Δηλαδή βγήκε και μίλησε ως κεντρώος. (...) Το άλλο είναι να μείνει στην ίδια γραμμή, κάτι που το υπαινίχτηκε σε μια συνέντευξή του λέγοντας ότι δεν είναι το θέμα αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά, αλλά η αποτελεσματικότητα. Συμφωνώ, όμως όλοι ξέρουμε ότι η έννοια της αποτελεσματικότητας ο καθένας τη διαβάζει με τα δικά του ιδεολογικά κιάλια».