Ο Νίκος Μαραντζίδης, επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα, επιτίθεται για ακόμη μια φορά με βαριές εκφράσεις κατά του Στεφάνου Κασσελάκη. Επιπλέον δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο βασικός κορμός της κεντροαριστεράς και εξηγεί πως μπορεί να ανατραπεί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Ο γνωστός εκλογολόγος σε άρθρο του στα «Νέα» γράφει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί ένα δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο τον βοηθά στη μακρά πολιτική του κυριαρχία. Ένα δώρο, σύμφωνα με τον ίδιο, που ο πρωθυπουργός δέχεται με χαρά και γι αυτό η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για την πολιτική επιβίωση του Στεφάνου Κασσελάκη περισσότερο από τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κλείνει χαρακτηριστικά για τη βοήθεια που προσφέρει ο Κασσελάκης στον Μητσοτάκη: «Δώρο που η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται με χαρά. Εξάλλου ποιος θα αρνιόταν τέτοια βοήθεια;»


Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του νέου Προέδρου, ο Νίκος Μαραντζίδης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε καθεστώς ανυποληψίας και απομόνωσης καθώς κανένας από αριστερά ή δεξιά δεν επιθυμεί συνεργασία με ένα ευτελές και ξεπερασμένο προϊόν. 


Ο πολιτικός αναλυτής εκφράζει την άποψη ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ του Στεφάνου Κασσελάκη παλεύει να κρατήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στερεί από το ΠΑΣΟΚ πολύτιμες δυνάμεις, καθώς το τελευταίο φαίνεται ότι διαθέτει μεγαλύτερες προοπτικές πολυσυλλεκτικής έλξης από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να γίνει ο βασικός εκφραστής της κεντροαριστεράς. Ωστόσο αναγνωρίζει ότι ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταφέρει να εμφανιστεί ως ηγέτης που μπορεί να κυβερνήσει και αυτό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ. 


Πως μπορεί να ανατραπεί ο Κασσελάκης; 


Ο καθηγητής στο άρθρο του αναφέρει ότι το μόνο που συζητά ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πότε θα φύγει ο Κασσελάκης, καθώς πλέον η πλειοψηφία αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά θεωρεί ότι η ανατροπή πρέπει να γίνει από τη βάση του κόμματος, πριν τις ευρωεκλογές. Μάλιστα κατηγορεί τη βάση του κόμματος για την ατολμία της να τον ανατρέψει και αφήνει υπόνοιες ακόμα και για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας που εξέλεξε τον Στέφανο Κασσελάκη: «Αν το καλοσκεφτεί κανείς, μοιάζει αστείο το κόμμα που ανέτρεψε την απόφαση ενός ολόκληρου λαού στο δημοψήφισμα του 2015 να φοβάται τόσο μια εσωτερική εκλογική διαδικασία που δεν ήταν δα και πρότυπο σοβαρότητας ούτε και αψεγάδιαστη».


Επιπλέον αναφέρει ότι υπάρχουν και πολλά ευρωπαϊκά κόμματα, οι ηγέτες των οποίων άλλαξαν λίγους μήνες μετά την εκλογή τους διότι απλά δεν.. τραβούσαν. Τέλος εκφράζει την άποψη ότι το βάρος πέφτει και στην Νέα Αριστερά, η οποία έχει κάποια σοβαρά στελέχη με ιδεολογικές αναφορές, τα οποία μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση και διεύρυνση της κεντροαριστεράς στη χώρα.