Μια σπάνια αποκλειστική συνέντευξη έδωσε ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αϊ-Βασίλης στο Politico και αποκάλυψε ποιοι ηγέτες ήταν καλά παιδιά, ποιοι ήταν άτακτοι αλλά και τι δώρα θα ήθελαν να πάρουν. 

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αϊ-Βασίλης είπε τα καλύτερα. «Είναι συνήθως αυτή η βραδινή ώρα που κατευθύνομαι νότια για ζεστασιά και η Ελλάδα είναι πάντα μια καλή επιλογή. Υποθέτω ότι ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών παιδιών» είπε ο Αϊ Βασίλης αλλά πρόσθεσε ότι μάλλον δεν μπορεί να του κάνει το δώρο που ζήτησε. «Δεν ζήτησε πολλά: απλά ζήτησε πίσω μερικά παλιά γλυπτά. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα τα κλέψω για χατήρι του όμως. Είμαι ο Αϊ-Βασίλης, όχι εγκληματίας. Μπορώ μόνο να προσφέρω ηθική υποστήριξη» είπε. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα πάρει δώρα ούτε φέτος από τον Αϊ-Βασίλη. «Είναι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Και όχι επειδή ανησυχώ για τους πυραύλους - η ανθρώπινη τεχνολογία δεν μπορεί να με εντοπίσει - είναι ότι οι στέγες στην Κόκκινη Πλατεία ήταν πάντα πολύ μυτερές για μένα. Ούτε είμαι λάτρης των πολέμων, απλά δεν μου φαίνονται καλή ιδέα. Και μετά υπάρχει η ιστορία του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Πολύ άσχημη».

Στη λίστα των καλών παιδιών μπαίνουν επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Όλαφ Σολτς. Ο Ζελένσκι θα πάρει ως δώρο μια νύχτα ήσυχου ύπνου, ενώ ο Σολτς θα πάρει χρήματα για να κλείσει τις τρύπες στον προϋπολογισμό της Γερμανίας. Η Τζόρτζια Μελόνι θα πάρει το βιβλίο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Ένας, Κανένας και Εκατό Χιλιάδες». «Αυτό είναι ένα καλό ανάγνωσμα σχετικά με την ιδέα ότι ο καθένας έχει πολλές προσωπικότητες. Υποθέτω ότι θέλει να μάθει περισσότερα για το πώς να παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικούς ανθρώπους» εξήγησε ο Αϊ-Βασίλης. 

Ο Αϊ Βασίλης αμφιταλαντεύεται αν πρέπει να βάλει τον Εμανουέλ Μακρόν στη λίστα με τα καλά παιδιά και θα του κάνει δώρο ένα βραχιόλι φιλίας για να το προσφέρει στον Βίκτορ Όρμπαν. 

Στη λίστα με τα άτακτα παιδιά μπαίνει ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ ο Ρίσι Σούνακ ζήτησε από τον Αϊ-Βασίλη ένα λεωφορειάκι. «Πιθανώς για να μεταφέρει τους μετανάστες στη Ρουάντα».