Ιδιαίτερα καυστικός για τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εμφανίζεται ο Νίκος Μαραντζίδης σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Δανίκα στο «Πρώτο Θέμα». Ο καθηγητής και υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου δηλώνει ότι ντρέπεται για την κατάντια του κόμματος και προβλέπει ένα δυσοίωνο μέλλον για την αριστερά.

Ο Νίκος Μαραντζίδης ουσιαστικά βγάζει τα εσώψυχά του για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του κόμματος νιώθουν ένα αίσθημα εξευτελισμού. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ντρεπόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταγέλαστος σε όλη την κοινωνία». Χαρακτηρίζει ως τραγωδία όσα συμβαίνουν στο κόμμα, ξεκινώντας από τον τρόπο που εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποντιακό σωματείο και το ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που συνέβη στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Κασσελάκη, δεν θα συνέβαινε ούτε στο τελευταίο ποντιακό σωματείο. Ακόμα και αυτά τα σωματεία έχουν καταστατικό που τηρείται και σεβασμό στις διαδικασίες. Στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα μήνα, όπως ισχυρίζεται, ήρθε ένας άνθρωπος που δεν ήταν καν μέλος του κόμματος, ούτε είχε ιστορία στον πολιτικό χώρο και άλωσε τα θεσμικά όργανα μέσω της μιντιακής του προβολής. Σύμφωνα με τον καθηγητή ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στις υποανάπτυκτες χώρες: κανένας ηγέτης και μάλιστα κόμματος εξουσίας δεν έχει εκλεγεί Πρόεδρος, την ίδια ημέρα που γίνεται μέλος του κόμματος. Ο καθηγητής, ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής της καμπάνιας της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι αυτό συνέβη διότι ο Στέφανος Κασσελάκης εκμεταλλεύτηκε το θυμικό των ψηφοφόρων μετά από δύο άγριες ήττες και τη μαγεία που του προσέφεραν οι μιντιακοί όμιλοι.

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Μαραντζίδης θεωρεί αδιανόητο ότι δεν θα βρίσκεται στην βουλή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη διότι ο τελευταίος είχε τουλάχιστον μία δεκαετή γνώση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τα όργανα της Ευρώπης ενώ έχει πολιτική πορεία καθώς έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής δύο φορές. Ο γνωστός εκλογολόγος καταλήγει ότι όλη αυτή η τραγωδία της εκλογής Κασσελάκη οφείλεται και στον «τυχοδιωκτισμό» πολλών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελευταίοι ψήφισαν τυφλωμένοι από θυμό για τα παλιά στελέχη και με αποκλειστικό κριτήριο το ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη , αγνοώντας την έλλειψη εμπειρίας, πολιτικής διαδρομής και θέσεων του Στέφανου Κασσελάκη. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας σεβασμός για τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος, ρίχνοντας καρφιά για τις απειλές διαγραφών από τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο επικεφαλής της καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα, αφού χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, έκανε προβλέψεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ «θρυμματισμού και εξαέρωσης» καθώς ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία πολιτική πορεία κινδυνεύει να ρίξει το κόμμα στα βράχια. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στην τέταρτη θέση, κινδυνεύοντας από το ΚΚΕ ενώ θεωρεί πιο πιθανό σενάριο το κόμμα να θρυμματιστεί σε πολλά μικρά κομμάτια με κίνδυνο εξαέρωσης.