Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Μαραντζίδης, στον ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» τον Στέφανο Κασσελάκη, ταυτίζοντάς τον με τον Παύλο Πολάκη και εκφράζοντας απορίες για το πώς θα μπορούσε να «κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ» εκείνος που πολλές φορές παρολίγον να διαγραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δηλώσεις Μαραντζίδη

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όταν ακούω τον κ. Κασσελάκη στα πιο ουσιαστικά, είναι σαν να ακούω τη σκέψη του κ. Πολάκη. Και αυτό θα πρέπει να είναι σαφές σε αυτούς που θα ψηφίσουν τον κ. Κασσελάκη, ότι σίγουρα θα είναι μαζί του και η σκέψη -ο τρόπος σκέψης, η πολιτική πρακτική, αν θέλετε- του κ. Πολάκη. Είναι σαφές ότι πίσω από αυτό το συμπαθητικό, νέο, φρέσκο κ.λπ., υπάρχει ένας τρόπος σκέψης και μια αντίληψη... (σ.σ.: όμοια με αυτήν του κ. Πολάκη)». Τέλος, πρόσθεσε «θα μου έκανε πραγματικά ιδιαίτερη εντύπωση, να δω στο κόμμα που ο Αλέξης Τσίπρας θα διέγραφε -δεν ξέρω πόσες φορές- τον Πολάκη, να είναι στο τέλος ο Πολάκης που κάνει το κουμμάντο σε αυτό το κόμμα».

Δηλαδή, ο κύριος καθηγητής δεν περίμενε ότι ο «πολακισμός» θα επικρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το κατάλαβε με τη διαρκή τοξικότητα και τον διχαστικό λόγο του κόμματος, κατά την περίοδο 2019-2023; Τα υβριστικά συνθήματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκστόμιζαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να υπάρχουν κυρώσεις εναντίον τους; Η αλήθεια είναι μία: ο «πολακισμός» είναι μέσα στο DNA του κόμματος, προτού καν προσχωρήσει ο ίδιος ο Πολάκης. Μια ματιά στο πώς αντιπολιτεύονταν ως «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση, κατά την περίοδο 2012-2014, όπου έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα και υπόσχονταν «λαϊκά δικαστήρια», αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο.