Πλήρη κάλυψη στον Στέφανο Κασσελάκη παρείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Η εν λόγω ανακοίνωση (προ)καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσυπογράψει τις δηλώσεις Κασσελάκη περί του «ξεδοντιάσματος» δικαστικών και δημοσιογράφων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τηρεί «σιγήν ιχθύος». 

Ο κ. Μαμουλάκης υποβάθμισε εντελώς τη δήλωση του κ. Κασσελάκη, αφού την αποκάλεσε «λεκτικό μαξιμαλισμό», δίχως να σχολιάσει καθόλου την οργισμένη ανακοίνωση της ΕΝΔΕ. Μάλλον, βρήκαν νέο «φερετζέ» στον ΣΥΡΙΖΑ, για να υποβαθμίζουν τις απειλές των μελών τους: «λεκτικός μαξιμαλισμός». Δεν μπορεί να πει κανένας ότι δεν ήταν αναμενόμενο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση στο να διαστρέφει νοήματα και να παραμορφώνει την πραγματικότητα, όπως τότε που η Τρόικα έγινε «Θεσμοί» και το έλλειμμα που είχε γίνει «αρνητικό πλεόνασμα». Παλιά τους τέχνη, κόσκινο.

Η δήλωση Μαμουλάκη

Χάρης Μαμουλάκης: «Με ενδιαφέρον ακούσαμε το σύνολο των προτάσεων των υποψηφίων προέδρων, που κατέθεσαν στον δημόσιο διάλογο, ήταν μια διαδικασία κόσμια οφείλω να πω, δεν είχαμε σε επίπεδο -ειδικά των επικεφαλής- δεν είχαμε φαινόμενα που δεν συνάδουν με τη λογική του ευρύτερου προοδευτικού χώρου»

Χριστίνα Βίδου: «Φράσεις είχαμε, "να ξεδοντιάσουμε δικαστές και δημοσιογράφους"»

Χάρης Μαμουλάκης: «Αυτό μπορεί να το πουν πολίτες»

Χριστίνα Βίδου: «Συμφώνησε όμως (σ.σ.: ο κ. Κασσελάκης)»

Χάρης Μαμουλάκης: «Ε, εντάξει. Μπορεί -αν θέλετε- ο μαξιμαλισμός στο λεκτικό μας σκέλος, στο λεκτικό σκέλος των υποψηφίων, νομίζω υπάρχει. Όμως γενικότερα, νομίζω ότι είναι μια καλή εικόνα, η συμμετοχή είναι για εμάς κρίσιμο ζήτημα».