Ειλικρινά, υπάρχει νοήμων πολίτης που πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσωπικά ο πρωθυπουργός, υπολείπεται σε κοινωνική ευαισθησία έναντι των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ήταν πιο ασφαλής με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κ. Φάμελλος ξεχνάει πόσο... ασφαλείς αισθάνθηκαν οι πνιγμένοι της Μάνδρας, για να μην του θυμίσουμε τη συμμετοχή του στο «μονόπρακτο» τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι. Το θέμα, όμως, δεν είναι η σπεκουλάτσια της λάσπης, αλλά το καθήκον της κυβέρνησης έναντι όλων όσοι βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη κυριολεκτικά στο δρόμο.

Η αντιπολίτευση με τα λόγια «χτίζει ανώγια και κατώγια», αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που καλείται να ανασυγκροτήσει τις πληγείσες περιοχές και να σταθεί δίπλα στους πλημμυροπαθείς. Ο πρωθυπουργός, που σηκώνει το βάρος της συνολικής προσπάθειας και επωμίζεται την ευθύνη στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων, θα πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες και θα απαντήσει με πράξεις στους καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα πολιτικούς της... συμφοράς. Και βέβαια δεν θα διστάσει να κάνει και αυτοκριτική, κάτι που ποτέ δεν απέφυγε.

Ο κ. Μητσοτάκης σε πείσμα όλων όσοι επιχειρούν να χειραγωγήσουν συναισθηματικά την κοινή γνώμη, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με παραπλανητικές τακτικές, σύντομα θα τους δώσει να καταλάβουν ότι το τελευταίο που τον απασχολεί είναι να αναλίσκεται με τις απόψεις όσων απέτυχαν να τις εφαρμόσουν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. Αλλες είναι οι προτεραιότητές του πρωθυπουργού, όπως εμπράκτως απέδειξε στις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε: να στέκεται δίπλα στους πολίτες κρατώντας όρθια την κοινωνία και την οικονομία.