Η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό προσκήνιο θα μπορούσε να αποδοθεί στα σημεία των καιρών, κάτι σαν μετεωρολογικό φαινόμενο που προκλήθηκε από τον Δία σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση η φράση «πού πας, Κασσελάκη, με τέτοιον καιρό» φαίνεται να αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό που συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ με τον «αυτοδημιούργητο». Διότι και να μην προφτάσει να «ξεδοντιάσει» τους δικαστές και τους εισαγγελείς, τους δημοσιογράφους και όσους τέλος πάντων χρειάζονται οδοντιατρική βοήθεια, είναι βέβαιο ότι ο Μακρονησιώτης των βορείων προαστίων έχει ήδη ξεκινήσει να «απονευρώνει» τις κουφάλες του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγηθούμε, ότι μιλάμε για τα δόντια των αντιπάλων του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν τρυπήσει και εφόσον επιβεβαιωθούν αύριο οι προβλέψεις, τότε μην εκπλαγείτε εάν δείτε τον ευνοούμενο του Παύλου Πολάκη να ξεδοντιάζει μαζί με τους δικαστές και τους δημοσιογράφους, με τη σειρά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νίκο Παππά και τον Στέφανο Τζουμάκα. Όπως και να ’χει αυτοί που δικαίως θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν είναι οι οδοντίατροι που έτσι όπως το πάει ο «αυτοδημιούργητος» θα χάσουν την πελατεία τους.

«Δεν θα χαρίσουμε τους επιχειρηματίες στη Δεξιά»

Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά για την περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη, εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα πρέπει να απασχολήσει τους ειδικούς περί των μυστηρίων της Αριστεράς είναι πώς ένας υπότροφος αμερικανικού πανεπιστημίου «ξεδοντιάζει» με το κομψό του ντύσιμο και τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει το ενδυματολογικό status των αριστερών και την εν γένει κακομοιριά του καταπιεσμένου που αγωνίζεται να σπάσει τις αλυσίδες όλων των κολασμένων της γης. Αφήστε που τους τρελαίνει κυριολεκτικά όταν τον ακούν να λέει: δεν θα χαρίσουμε τους επιχειρηματίες στη Δεξιά!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται αύριο να κάνει την έκπληξη ώστε να δικαιώσει την Όλγα Γεροβασίλη (τη μοναδική οδοντίατρο που αντέδρασε), η οποία εξέφρασε την άποψη ότι οι διασπάσεις καμιά φορά κάνουν καλό. Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ: αφενός γιατί η παρουσία του εξηγεί τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου γιατί όσοι είχαν ξεχάσει τι είναι, τώρα θυμούνται από τι γλύτωσαν. Όχι πως οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι ώστε να μας κάνουν να ξεχάσουμε, αλλά άνευ Κασσελάκη η αυριανή εκλογή θα θύμιζε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρου σε σωματείο. Κυριακή κοντή γιορτή και, στην προκειμένη περίπτωση, πιο κοντή δεν γίνεται.