Σε μια αμιγώς «πολακικού» ύφους ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναβίωσε την εχθροπάθεια και το διχασμό του πάλαι-ποτέ αντημνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, της περιόδου 2012-2015. Της μαύρης εκείνης περιόδου που στήνονταν κρεμάλες στο Σύνταγμα, τότε που το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» ακουγόταν κάθε 2 λεπτά και που οι -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- «μενουμευρωπαίοι», ήταν «προδότες της Ελλάδας».

Θα περίμενε κανείς τέτοιου ύφους δηλώσεις να ανήκουν σε κάποιον μικροεγκληματία, με το ψευδώνυμο «ο Μπάμπης ο Σουγιάς» ή «Ο Κώστας ο Τανάλιας», όχι στον φέρελπι υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δουλέψει στην Goldman Sachs και δηλώνει εφοπλιστής. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κ. Κασσελάκης είναι «καλά διαβασμένος» αναφορικά με το κομματικό ακροατήριο, γνωρίζει ότι «αυτά πιάνουν» στον μέσο οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το λούμπεν στοιχείο της κοινωνίας μας κυριαρχεί. Και αυτό είναι μείζον πρόβλημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας.

Η δήλωση Κασσελάκη

«Στα κανάλια τέλος οι επιδοτήσεις, πάνε και παίρνουν εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό. Οι ασυλίες των βουλευτών, τέλος και οι ασυλίες. Τέλος και το ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες. Οι διορισμοί των πολιτικών στα νοσοκομεία; Τέλος και αυτό. Επιτέλους να υπάρχει καθαρότητα στον τόπο, δεν θέλει κανείς να γυρίσει πίσω, έχοντας ζήσει έξω, όταν πρέπει να μπει στη λαμογιά για να πάει μπροστά. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που θέλουμε είναι επιλογή μας και ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, μεγαλώνει μαζί σας κάθε μέρα», κατέληξε.

Ακούγοντας αυτά μια κυρία από το πλήθος –που της έδωσε το μικρόφωνό του ο κ. Κασσελάκης- του είπε: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα», με τον κ. Κασσελάκη να απαντά: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Δείτε το βίντεο