Συνεχίζεται το μπαράζ δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για το σποτ του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο, με τον Πάνο Σκουρλέτη να κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη για αμετροέπεια, ενώ αποκάλεσε την καμπάνια του τελευταίου «επικοινωνιακό πελτέ». Τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Καθ' όλα σύννομη χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Κασσελάκη, αναφορικά με το καταστατικό και τις διαδικασίες του κόμματος, αλλά πρόσθεσε ότι «το καταστατικό "μπάζει"», καθώς σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα δεν προβλέπεται ότι «κάποιος που είναι λιγότερο από ένα μήνα σε ένα κόμμα, να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος».

Αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται πως όταν κατήρτισαν το καταστατικό τους στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έβλεπαν πολύ μπροστά. Αλλά οι πολίτες θα πρέπει να μένουν ήσυχοι στο ενδεχόμενο μιας νέας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι «εξπέρ» στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Η δήλωση Σκουρλέτη

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν είναι προσβλητικό το επίμαχο σποτ ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «Δεν είμαι οπαδός της άποψης ότι χάριν μιας επικοινωνιακής λογικής μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο μίξερ και να βγάζουμε έναν επικοινωνιακό πελτέ. Θεωρώ ότι υφέρπει ο κίνδυνος για πολλή επικοινωνία και λιγότερη ουσία. Βάλε και λίγο σύγχρονο αριστερό κόμμα, βάλε κι εκείνο και τα λοιπά», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «η Μακρόνησος είχε θύματα και θύτες, δεν είναι μόνο ο διχασμός που προκάλεσε [...] δεν μπορεί να αναφέρεσαι σε ιερά τέρατα όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Μίκης Θεοδωράκης, και να τα παρομοιάζεις με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αμετροέπεια».