Ο χαμός καλά κρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ «ινφλουένσερς», στελεχών και βουλευτών, καθώς η κάθε φράξια έχει τις δικές της βλέψεις και φιλοδοξίες. Η αρχή έγινε από τον Νίκο Μωραΐτη, ο οποίος «τα έβαλε» με Χρήστο Σπίρτζη, Θανάση Θεοχαρόπουλο και Διονύση Τεμπονέρα, λέγοντας ότι όλα θα ήταν πιο κανονικά, αν ο καθένας βρισκόταν στον πολιτικό χώρο, στον οποίο ανήκει, κατατάσσοντας τη συγκεκριμένη τριάδα στο ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, κατέταξε τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη στη Νέα Αριστερά, την Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τη... Λιάνα Κανέλλη στη ΝΔ (!), ενώ τον Γιώργο Τσίπρα τον κατέταξε στο... σπίτι του!

Ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε ένα σχόλιο επάνω στη συγκεκριμένη ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη, λέγοντας ότι «πόσο πιο κανονικά θα ήταν όλα αν ο καθένας ήταν στον χώρο όπου ανήκει, ο Νίκος Μωραΐτης πετυχημένος στιχουργός και δημιουργικός καλλιτέχνης. Με την πολιτική γεωγραφία δεν τα πάει και τόσο καλά, είναι σαφές ότι δεν γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και ιστορικές διαδρομές», χαρακτηρίζοντάς τον περιφραστικά ως ανίδεο, σε σχέση με τα εσωτερικά του κόμματος.

Βλέποντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης, έσπευσε να τη σχολιάσει λέγοντας ότι «οντως Κωστα η ιστορια εγραψε πως αν δεν ειχες ερθει σε συννενοηση με τους μετεπειτα αποστατησαντες το περασμενο καλοκαιρι ,σημερα θα ειχαμε δημαρχο Αθηναιων το Νικο Παππα και οχι ευρωβουλευτη (sic)», καταλογίζοντάς του την απώλεια του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, διότι έκανε εσωτερικό «lobbying» με τους «αποστάτες» της Νέας Αριστεράς, προκειμένου να κόψουν την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά (τον καλαθοσφαιριστή - φοιτητή, όχι τον 13-0), ούτως ώστε να καταθέσει εκείνος τελικά την υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας.

Δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, αλλά θέλουν «συγχώνευση» με το ΠΑΣΟΚ

Τα όρια του τραγέλαφου αγγίζει η συγκεκριμένη στιχομυθία, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ -ως κόμμα- υποτίθεται ότι επιδιώκει τη «συγχώνευση» με το ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που «σφάζονται» αναμεταξύ τους. Το γεγονός ότι συγκεκριμένα στελέχη, επιδιώκουν να γίνει τελικά η «προγραμματική σύγκλιση», τη στιγμή που δεν υπάρχει καν η ενότητα ως έννοια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει και τα πραγματικά αίτια της συγκεκριμένης κίνησης: είναι ο απόλυτος πανικός, καθώς βλέπουν με κάθε μέρα που περνά, να απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να ξαναδούν ποτέ θέσεις εξουσίας. Η όλη σπουδή έχει μονάχα ένα σκοπό: να φτιαχτεί ένα κόμμα «mix grill», δηλαδή με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ολίγον από Νέα Αριστερά -και όποιο άλλο κόμμα έχει ευχαρίστηση να καταθέσει τον οβολό του-, το οποίο να καταγράφει έστω και οριακά το 20% στις δημοσκοπήσεις, προκειμένου να έχουν έστω μια ισχνή ελπίδα να το «χτίσουν» από εκεί και πέρα. Για αυτό δεν τους απασχολεί καν η ενότητα του κόμματος, ο στρατηγικός στόχος είναι να συγκολληθούν όσα περισσότερα κόμματα γίνεται, να αγγίξουν δημοσκοπικά το 20%, κι ας έχει γίνει η συγκόλληση με... μονωτική ταινία! Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό του «άρπα - κόλλα». Εμείς από τη μεριά μας, οφείλουμε να καταθέσουμε ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Αλλά από την άλλη, μάλλον δεν έχουν και πολλές επιλογές.

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη

«Πόσο πιο κανονικά θα ήταν όλα αν ο καθένας ήταν στον χώρο όπου ανήκει:

Ο Σπίρτζης, ο Θεοχαρόπουλος και ο Τεμπονέρας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ζαχαριάδης και ο Φλαμπουράρης στη ΝεΑρ.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος και η Λιάνα Κανέλλη στη ΝΔ.

Και ο Γιώργος Τσίπρας σπίτι του».

Η ανάρτηση του Κώστα Ζαχαριάδη

«Πόσο πιο κανονικά θα ήταν όλα αν ο καθένας ήταν στον χώρο όπου ανήκει, ο Νίκος Μωραΐτης πετυχημένος στιχουργός και δημιουργικός καλλιτέχνης.

Με την πολιτική γεωγραφία δεν τα πάει και τόσο καλά, είναι σαφές ότι δεν γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και ιστορικές διαδρομές».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Οντως Κωστα η ιστορια εγραψε πως αν δεν ειχες ερθει σε συννενοηση με τους μετεπειτα αποστατησαντες το περασμενο καλοκαιρι ,σημερα θα ειχαμε δημαρχο Αθηναιων το Νικο Παππα και οχι ευρωβουλευτη».