Την πεποίθησή του ότι το μεγαλύτερο πλήγμα στο Κράτος Δικαίου, έγινε επί υπουργίας του Νίκου Παρασκευόπουλου, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Κληθείς να σχολιάσει την κριτική απέναντι στην αυστηροποίηση των Κωδίκων, ο κύριος Φλωρίδης είπε ότι τότε «έγινε το μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος Δικαίου της χώρας μας, επειδή όταν Κράτος Δικαίου ορίζουμε τον σεβασμό των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων -διότι αυτή είναι η υπέρτατη στιγμή του Κράτους Δικαίου, να σέβεσαι τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις-, ήρθε λοιπόν ένας νόμος, ο οποίος ενώ οι δικαστές αμετακλήτως είχαν επιβάλλει -ας πούμε- δέκα χρόνια κάθειρξη, έβγαζε τους καταδικασθέντες στα δυο χρόνια, στον ενάμισι χρόνο. Ποιοι βγήκαν από τις φυλακές τότε; Δολοφόνοι, βιαστές, βιαστές παιδιών, έμποροι ναρκωτικών.» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «απευθύνομαι λοιπόν τώρα, σε αυτούς που ανησυχούν για το Κράτος Δικαίου και μιλώ απ' τη μεριά των θυμάτων: τότε, όταν αποφυλακίζονταν ο δολοφόνος, τα συγγενικά πρόσωπα πώς ένιωθαν άραγε; Όταν αποφυλακίζονταν ο βιαστής στα δυο χρόνια, ή στον ενάμιση, πώς ένιωθαν τα θύματα; Όταν αποφυλακίζονταν ο παιδοβιαστής, ο ληστής, πού ήταν όλοι αυτοί να πούνε μια κουβεντούλα;», κάνοντας σαφές ότι δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι εγκληματίες, αλλά πρωτίστως τα θύματα.

Είναι αστείο το γεγονός, ότι κάποιοι συνεχίζουν να βγαίνουν αλλόφρονες και να κάνουν λόγο για «καταπάτηση του Κράτους Δικαίου», λόγω της αυστηροποίησης των ποινών, αφού η βασική ιδέα γύρω από τη Δικαιοσύνη, είναι η απόδοσή της υπέρ των θυμάτων, των πάσης φύσεως εγκληματιών. Η καταπάτηση του Κράτους Δικαίου έγινε όταν στο πνεύμα ενός στρεβλού «ανθρωπισμού» και άκρατου δικαιωματισμού, η πολιτεία είπε λίγο-πολύ στα θύματα «καλά σας έκαναν», «χαϊδεύοντας» σκληρούς εγκληματίες. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι, ότι η κοινωνία αποστρέφεται τέτοιου είδους ιδέες και νομοθετήματα, καθώς ζητά πρώτα απ' όλα ασφάλεια και δικαιοσύνη. Και η ασφάλεια -καθώς και το αίσθημα απόδοσης της δικαιοσύνης- μόνο εγγυημένα δεν είναι, όταν οι σκληροί εγκληματίες αποφυλακίζονται πολύ νωρίτερα απ' την έκτιση της ποινής τους, η οποία μάλιστα είχε καταστεί με δικαστική απόφαση αμετάκλητη.

Η δήλωση του Γιώργου Φλωρίδη

Γιώργος Φλωρίδης: «Άκουσα ότι "ο Φλωρίδης θέλει να πάει στον αντίποδα του Παρασκευόπουλου, να πάει στην άλλη μεριά". Μάλιστα. Αξίζει λίγο να το δούμε αυτό, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Τι έγινε τότε; Τότε έγινε το μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος Δικαίου της χώρας μας, επειδή όταν Κράτος Δικαίου ορίζουμε τον σεβασμό των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων -διότι αυτή είναι η υπέρτατη στιγμή του Κράτους Δικαίου, να σέβεσαι τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις-, ήρθε λοιπόν ένας νόμος, ο οποίος ενώ οι δικαστές αμετακλήτως είχαν επιβάλλει -ας πούμε- δέκα χρόνια κάθειρξη, έβγαζε τους καταδικασθέντες στα δυο χρόνια, στον ενάμισι χρόνο. Ποιοι βγήκαν από τις φυλακές τότε; Δολοφόνοι, βιαστές, βιαστές παιδιών, έμποροι ναρκωτικών. Απευθύνομαι λοιπόν τώρα, σε αυτούς που ανησυχούν για το Κράτος Δικαίου και μιλώ απ' τη μεριά των θυμάτων: τότε, όταν αποφυλακίζονταν ο δολοφόνος, τα συγγενικά πρόσωπα πώς ένιωθαν άραγε; Όταν αποφυλακίζονταν ο βιαστής στα δυο χρόνια, ή στον ενάμιση, πώς ένιωθαν τα θύματα; Όταν αποφυλακίζονταν ο παιδοβιαστής, ο ληστής, πού ήταν όλοι αυτοί να πούνε μια κουβεντούλα;»