Τις σκιές που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα αντέκρουσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Ακόμα και οι πιο σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν ποτέ την εντιμότητά του, είpε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Αποκλείω σε κάθε περίπτωση το να πήρε ο ίδιος ή να διαχειρίστηκε μαύρο χρήμα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος έχει στοιχεία για κάτι διαφορετικό, μπορεί να τα πάει στον Εισαγγελέα, ο Τσίπρας όσο κυβερνούσε έβαζε όρια», συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη παραίτησης των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα από τα όργανα του κόμματος, θεώρησε «λάθος» τόσο τις αποχωρήσεις τους, όσο και τη μη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος εδώ και έξι μήνες. «Πρέπει να λειτουργούμε ομαδικά και όχι ατομικά στο τιμόνι του κόμματος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής» έκανε λόγο για «τρομερά δυσάρεστη εξέλιξη. Προφανώς γνωρίζω ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση, όμως έπρεπε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες. Η "Αυγή" είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας, υπάρχει πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 1952 και την ΕΔΑ. Πολλά ζητήματα θα πήγαιναν διαφορετικά αν συνεδρίαζαν τα συλλογικά μας όργανα», είπε, ενώ απέκλεισε ενδεχόμενο νέας διάσπασης του κόμματος.

Τέλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι η κόντρα που είχε με τον Παύλο Πολάκη ανήκει στο παρελθόν, ενώ δήλωσε πως «εγώ έχω συγκεκριμένη και διαφορετική περπατησιά, δεν πρόκειται να ανακυκλώσω καμία εσωκομματική σύγκρουση».