Στην αποκάλυψη ότι πρώην χρυσαυγίτες και άνθρωποι που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την καταγγελία σε βάρος του -υπό την οποία απολογείται στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος-, προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Συγκεκριμένα, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «έχει όμως αξία να δείτε και αυτούς που έχουν κάνει την καταγγελία, δεν έχουν ελεγχθεί από την επιτροπή δεοντολογίας», ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «ο ένας προέρχεται από την Χρυσή Αυγή, οι άλλοι δυο δεν είναι καν μέλη».

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση, είναι ότι μιλάει για μέλος της Χρυσής Αυγής, όχι για ψηφοφόρο. Φυσικά, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι σε όσους ασχολούνται με τα social media, μιας και έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά με τρολ της Χρυσής Αυγής που το 2015 ξαφνικά το γύρισαν σε... συριζοτρόλ. Όμως, από μερικά τρολ που «είδαν το φως το αληθινό», σε κανονικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τα οποία έγιναν μετέπειτα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει χαώδης διαφορά. Θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε, γιατί η επιτροπή δεοντολογίας, δεν προέβη στον κατάλληλο έλεγχο των καταγγελλόντων: διότι «δε βαριέσαι, βρε αδερφέ»; Ή μήπως διότι γνώριζε πολύ καλά, τι θα έβρισκε εάν είχε ασχοληθεί επισήμως;

Ο Κασσελάκης στηρίζει τον Μητσοτάκη!

Για τακτική πλήρωσης "άλλων σχεδίων" του Στέφανου Κασσελάκη, έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης, στον οποίο αποδίδει υποταγή σε «συμφέροντα» που «στηρίζουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο κύριος Σπίρτζης είπε πως «υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτά τα συμφέροντα, θέλουν μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που δεν θα ασκεί το θεσμικό της ρόλο, δεν θα δίνει όραμα στον ελληνικό λαό, δεν θα προσπαθεί συνεχώς να κάνει προτάσεις οραματικές».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν «ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή του το λένε τα συμφέροντα», ο κύριος Σπίρτζης είπε «προφανώς. Προφανώς, τι το συζητάτε; Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή - το Σαββατοκύριακο έχουμε κεντρική επιτροπή. Το Σαββατοκύριακο η ελληνική κοινωνία και όλοι οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, είναι στην Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική. Άκουγα πριν τον κύριο Μαρινάκη, έλεγε για το στεγαστικό. Στη μισή Ελλάδα, δε βγαίνει μια οικοδομική άδεια. Δημιουργείται τεχνική (sic) έλλειψη στέγης. Κι αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Έχετε ακούσει μια πρόταση απ' τον ΣΥΡΙΖΑ; Έχετε δει να επισημαίνεται αυτό;».

Σε αυτό το σημείο ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος, εάν η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κυρίου Σπίρτζη γίνεται διότι «το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη», την εγγενή ροπή στη συνωμοσιολογία-αεροψεκασμό -η οποία διατρέχει την Αριστερά εδώ και δεκαετίες-, ή επειδή γνωρίζει ο κύριος Σπίρτζης ότι με μια τέτοιου είδους δολοφονία χαρακτήρα, θα μεγιστοποιήσει τη ζημιά που προσπαθεί να κάνει στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση, είναι ενδεικτική για το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και όσοι δεν ήθελαν τον Στέφανο Κασσελάκη ευθύς εξ αρχής, περίπου αυτό υποστήριζαν. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι δεν θα βαρεθούμε ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για όσο ακόμη υπάρχει, δηλαδή.

Δείτε το βίντεο με την καταγγελία Σπίρτζη για τους χρυσαυγίτες

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη για τα συμφέροντα

Παναγιώτης Στάθης: «Εσείς τώρα είστε διαγραμμένος; Δεν είστε; Σε ποια φάση είστε τώρα, να καταλάβω».

Χρήστος Σπίρτζης: «Υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση από την ηγετική ομάδα του κόμματός μας και τον Στέφανο Κασσελάκη, όποιος διαφωνεί, ή να υποχρεώνεται να φύγει, ή να διαγράφεται. Γιατί διαφωνεί με την ανύπαρκτη πολιτική πρόταση που καταθέτει».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Ναι, αλλά εσείς διαφωνείτε ένα χρόνο τώρα, με τον Κασσελάκη».

Χρήστος Σπίρτζης: «Διαφωνώ από το συνέδριο μέχρι τώρα. Και διαφωνώ γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μια τακτική που πραγματικά, είναι μια τακτική πλήρωσης άλλων σχεδίων».

Παναγιώτης Στάθης: «Ποιο είναι το σχέδιο;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Θα σας πω. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτά τα συμφέροντα, θέλουν μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που δεν θα ασκεί το θεσμικό της ρόλο, δεν θα δίνει όραμα στον ελληνικό λαό, δεν θα προσπαθεί συνεχώς να κάνει προτάσεις οραματικές, αλλά και -» 

Παναγιώτης Στάθης: «Πώς το κάνουν αυτό κύριε Σπίρτζη;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Θα σας πω. Δημιουργούν συνεχώς εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παναγιώτης Στάθης: «Τα συμφέροντα;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Όχι, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τα συμφέροντα;»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Είναι επιλογή των συμφερόντων, δηλαδή;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Με αυτά που κάνει, εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, συγκεκριμένων συμφερόντων που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα, ο Κασσελάκης στηρίζει Μητσοτάκη; Επειδή του το λένε τα συμφέροντα;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Προφανώς. Προφανώς, τι το συζητάτε; Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή - το Σαββατοκύριακο έχουμε κεντρική επιτροπή. Το Σαββατοκύριακο η ελληνική κοινωνία και όλοι οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, είναι στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική. Άκουγα πριν τον κύριο Μαρινάκη, έλεγε για το στεγαστικό. Στη μισή Ελλάδα, δε βγαίνει μια οικοδομική άδεια. Δημιουργείται τεχνική (sic) έλλειψη στέγης. Κι αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Έχετε ακούσει μια πρόταση απ' τον ΣΥΡΙΖΑ; Έχετε δει να επισημαίνεται αυτό;» 

Γιάννης Κολοκυθάς: «Πώς να προλάβει να κάνει πρόταση, όταν ασχολείται μια μαζί σας, μια με τον Πολάκη, μια με το ένα, μια με το άλλο;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Μα εκείνος ασχολείται. Μπορούσε να ασχοληθεί με άλλα πράγματα».

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη για τους χρυσαυγίτες

Γιάννης Κολοκυθάς: «Άρα, καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η επιτροπή δεοντολογίας, θα στείλει το θέμα σας στην κεντρική επιτροπή. Για τη διαγραφή σας, δηλαδή». 

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν ξέρω».

Παναγιώτης Στάθης: «Εσείς θα πάτε να απολογηθείτε;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Να πάω να απολογηθώ, γιατί κατέθεσα τις πολιτικές μου θέσεις;»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Λέτε δημοσίως "να παραιτηθεί ο Κασσελάκης" και ότι "είναι γκεμπελίσκος". Εντάξει, δεν είναι λίγο».

Χρήστος Σπίρτζης: «Μα, δεν είναι ψέματα».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Άλλο τι είναι ψέμα και αλήθεια, άλλο τι πιστεύετε εσείς. Αλλά το λέτε δημοσίως».

Χρήστος Σπίρτζης: «Σε κάθε περίπτωση, η καταγγελία που έχει γίνει δεν είναι για αυτό. Η καταγγελία που έχει γίνει, είναι για την κριτική που έχω κάνει, για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Είναι τραγικό να πιστεύει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλά και με επάρκεια στις Ευρωεκλογές. Και ότι πιστεύω και εκφράζομαι υπέρ της ενιαίας έκφρασης και της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Έχει όμως αξία να δείτε και αυτούς που έχουν κάνει την καταγγελία, δεν έχουν ελεγχθεί από την επιτροπή δεοντολογίας».

Παναγιώτης Στάθης: «Ποιοι είναι, κι αν είναι μέλη;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ποιοι είναι: ο ένας προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή».

Παναγιώτης Στάθης: «Ο ένας προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ναι. Οι άλλοι δυο δεν είναι καν μέλη».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αυτοί είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτοί έκαναν την καταγγελία εναντίον σας; Είναι στη Χρυσή Αυγή - μέλος της Χρυσής Αυγής;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ήταν, ήταν».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Υπάρχει χρυσαυγίτης, ο οποίος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ναι».

Παναγιώτης Στάθης: «Και είναι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ τώρα;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ναι, ναι. Τι σας κάνει εντύπωση; Μπείτε και δείτε τη λίστα των ονομάτων, κάντε μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε τι εννοώ».