Σκληρή κριτική έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης στον Στέφανο Κασσελάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Κληθείς να τοποθετηθεί περί της καταλληλότητας του Στέφανου Κασσελάκη για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «η γνώμη μου είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλες ελλείψεις. Έχει πολιτική ανεπάρκεια, έχει μια τακτική, αντί να κάνει συγκεκριμένη δουλειά και επεξεργασία προτάσεων - και προτάσεις, για αυτά που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Έχει μια τάση, η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική. Αυτό εξυπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως τον εξυπηρετεί και το ότι δημιουργεί συνεχώς ζητήματα εσωστρέφειας», για να διερωτηθεί στη συνέχεια εάν «έχετε ξαναδεί εσείς πρόεδρο κόμματος -μετά τις Ευρωεκλογές- να κάνει ανάρτηση μεταμεσονύκτια, που να καταγγέλλει για μαύρα χρήματα τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος; Έχετε δει άλλο πρόεδρο κόμματος, να κάνει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να καταγγέλλει τα στελέχη του, ότι θα πάνε σε άλλο κόμμα, με αρχηγό που θα ορίσει η διαπλοκή; Ο μόνος που έχει εξυπηρετήσει αυτή τη στιγμή τη διαπλοκή, που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη -με αυτά που έχει κάνει-, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κύριος Σπίρτζης είπε «βεβαίως», ενώ στην ερώτηση εάν αυτό το κάνει ηθελημένα, ο κύριος Σπίρτζης είπε «και τι σημασία έχει; Ηθελημένα ή αθέλητα, δεν θα κάνουμε εμείς τους ντετέκτιβ. Εμείς βλέπουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Εγώ αυτό διαπιστώνω. Διαπιστώνω ότι έχει διαιρέσει τον χώρο μας πάρα πολλές φορές, στο μικρό διάστημα που είναι πρόεδρος. Διαπιστώνω ότι έχει πολύ μεγάλα κενά, ότι δεν έχει μια πολιτική ομάδα, που να τον πλαισιώνει για να αποφύγει τις μεγάλες γκάφες». Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι έχει προσάψει τα πάντα στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κύριος Σπίρτζης είπε «εγώ φταίω αν εκείνος είναι ανεπαρκής;».

Μετά από αυτές τις εμπρηστικές δηλώσεις, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει σήμερα στις 17:00, όπου και συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής του κυρίου Σπίρτζη. Κι αυτό, διότι μόνο «πράκτορα των Αμερικάνων» δεν έβγαλε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κύριος Σπίρτζης. Και εδώ που τα λέμε, μας προκαλεί και μια κάποια εντύπωση, δεδομένης της ανατροφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δυο ημέρες, έχει διαρρεύσει ως πληροφορία ότι η βούληση των μελών της επιτροπής δεοντολογίας, είναι να μην προχωρήσουν στη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής το Σαββατοκύριακο, σε ένα κάπως πιο ήρεμο κλίμα. Προφανώς επειδή ο κύριος Σπίρτζης έχει ακούσει την συγκεκριμένη πληροφορία, τα παίζει όλα για όλα, καθώς και στα δυο σενάρια θεωρεί πως θα βγει κερδισμένος. Εάν τον διαγράψουν, κάνει τη δική του ηρωική «έξοδο του Μεσολογγίου», ενώ εάν δεν προχωρήσουν σήμερα στη διαγραφή του, «κονταίνει» δραματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, το οποίο θα προκαλέσει τον περαιτέρω εκνευρισμό του, ο οποίος μοιραία θα τον οδηγήσει σε ακόμη περισσότερα λάθη. Παρακολουθούμε με προσοχή.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Χρήστος Κούτρας: «Είναι ακατάλληλος ο κύριος Κασσελάκης, για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Η γνώμη μου είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλες ελλείψεις. Έχει πολιτική ανεπάρκεια, έχει μια τακτική, αντί να κάνει συγκεκριμένη δουλειά και επεξεργασία προτάσεων - και προτάσεις, για αυτά που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Έχει μια τάση, η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική. Αυτό εξυπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως τον εξυπηρετεί και το ότι δημιουργεί συνεχώς ζητήματα εσωστρέφειας, κύριε Κούτρα».

Χρήστος Κούτρας: «Ο κύριος Κασσελάκης;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Βεβαίως. Έχετε ξαναδεί εσείς πρόεδρο κόμματος -μετά τις Ευρωεκλογές- να κάνει ανάρτηση μεταμεσονύκτια, που να καταγγέλλει για μαύρα χρήματα τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος; Έχετε δει άλλο πρόεδρο κόμματος, να κάνει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να καταγγέλλει τα στελέχη του, ότι θα πάνε σε άλλο κόμμα, με αρχηγό που θα ορίσει η διαπλοκή; Ο μόνος που έχει εξυπηρετήσει αυτή τη στιγμή τη διαπλοκή, που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη -με αυτά που έχει κάνει-, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Χρήστος Κούτρας: «Άρα ο κύριος Κασσελάκη, στηρίζει Μητσοτάκη;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Βεβαίως. Έχουμε μια σειρά από ζητήματα -»

Χρήστος Κούτρας: «Ηθελημένα; Ηθελημένα γίνεται αυτό;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Και τι σημασία έχει; Ηθελημένα ή αθέλητα, δεν θα κάνουμε εμείς τους ντετέκτιβ. Εμείς βλέπουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Εγώ αυτό διαπιστώνω. Διαπιστώνω ότι έχει διαιρέσει τον χώρο μας πάρα πολλές φορές, στο μικρό διάστημα που είναι πρόεδρος. Διαπιστώνω ότι έχει πολύ μεγάλα κενά, ότι δεν έχει μια πολιτική ομάδα, που να τον πλαισιώνει για να αποφύγει τις μεγάλες γκάφες. Και σε μια σειρά από ζητήματα -»

Χρήστος Κούτρας: «Άρα είναι και γκαφατζής; Όλα του τα έχετε πει, τώρα».

Χρήστος Σπίρτζης: «Ε, εγώ φταίω αν εκείνος είναι ανεπαρκής; Και σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, δεν υπάρχει τοποθέτηση, ή δεν κορυφώνει τα ζητήματα».