Μια σαφή ιδέα του τι υποστηρίζει ο Χρήστος Σπίρτζης με την επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε χθεσινή σε συνέντευξή του στο KONTRA NEWS και στον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο. Κληθείς να απαντήσει εάν θα παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου με θέμα τη διαγραφή του, εκείνος απάντησε ότι δεν πρόκειται να παραστεί, ενώ έχει αποστείλει ήδη μια επιστολή με τις θέσεις του. Ο κύριος Σπίρτζης έκανε λόγο για αντικαταστατικές συμπεριφορές, μεθοδεύσεις, οι οποίες πηγάζουν από το γραφείο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουμε να κάνουμε με μια φράξια υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Και πίσω απ' αυτούς είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν πρόκειται πράγματι για φράξια του προέδρου, ο κύριος Σπίρτζης είπε «φράξια του προέδρου, ναι. Κι ακόμη χειρότερα, κύριε Χαρίτο. Διότι δεν γίνεται να έχεις μια ομάδα ανθρώπων, που τελείως τυχαία γράφουν μια επιστολή στις 11 του μηνός, όπου ο γνωστός -δεν ξέρω καν, αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- Νίκος Μωραΐτης, κατά λάθος δημοσιεύει ένα μήνυμα που του έστειλε ο διευθυντής του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπάμπης ο Παπαδάκης, ότι "πρέπει να τον φάει αύριο". Τελείως τυχαία λοιπόν εκείνη την ημέρα, το γραφείο Τύπου απ' την Κουμουνδούρου στέλνει αυτή την καταγγελία. Αυτή η καταγγελία, έφτασε στην επιτροπή δεοντολογίας, δυο ημέρες μετά (...) το ξέρω, γιατί στα συνημμένα αρχεία που μου έστειλε, στις ιδιότητες των αρχείων, η επιστολή φαίνεται ότι έχει γραφτεί στις 11 του μηνός και μάλιστα ο συντάκτης της επιστολής, είναι στενός συγγενής -σύζυγος συνεργάτη- του Στέφανου Κασσελάκη, στο γραφείο του προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη. Και το δεύτερο είναι ότι τα υπόλοιπα αρχεία έχουν ημερομηνία 13 του μηνός. Την ίδια ημέρα δηλαδή, που μου έστειλε την καταγγελία η επιτροπή δεοντολογίας».

Είναι σαφές λοιπόν, ότι η εν λόγω καταγγελία εναντίον του Χρήστου Σπίρτζη από «70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» γράφτηκε από σύζυγο στενού συνεργάτη και όχι από κάποιο πρόσωπο εκ των 70 υπογραφόντων! Δηλαδή οι 70 υπογραφές, ήταν στην πραγματικότητα τα πρόσωπα τα οποία ήταν πιο άμεσα διαθέσιμα προς την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία ενδεχομένως να παρείχαν την υπογραφή τους, δίχως να έχουν δει καν πρωτίστως το κείμενο! Σε αυτό το σημείο -κι εφόσον ισχύουν τα όσα υποστηρίζει ο Χρήστος Σπίρτζης, καταρρίπτεται το επιχείρημα των «87» ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά. Και αυτό, διότι η συγκεκριμένη μεθόδευση για την εκκαθάριση του Χρήστου Σπίρτζη, είναι εξόφθαλμα σταλινική. Πιο σταλινική, δε γίνεται. Όπως όλα δείχνουν ο κύριος Σπίρτζης τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έχει συμπεριλάβει στην επιστολή του, καθώς όπως είπε «το είπα στην επιτροπή δεοντολογίας, έχω στείλει επιστολή που όλα αυτά, μαζί με τις καταγγελίες - συγκεκριμένες καταγγελίες και για τον πρόεδρο του κόμματος». Συνεπώς, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το τι θα αποφασίσει η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17:00. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον!

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Πάνος Χαρίτος: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 17:00 εσείς πρέπει να είστε στην επιτροπή δεοντολογίας, ούτως ώστε να τοποθετηθείτε απέναντι στην κατηγορία περί αντικαταστατικής συμπεριφοράς, που σας προσάπτουν. Θα το δούμε να συμβαίνει αυτό; Θα πάτε; Είναι η τρίτη κλήση που σας γίνεται».

Χρήστος Σπίρτζης: «Όχι, δεν θα πάω. Και δεν θα πάω γιατί νομίζω ότι έχω αναδείξει επαρκέστατα στην επιτροπή δεοντολογίας, τις αντικαταστατικές συμπεριφορές, προβλέψεις και τους τρόπους που μεθοδεύτηκε η καταγγελία αυτή και, πώς στοχοποιήθηκα και για ποιους λόγους. Γιατί εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με μια φράξια υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Και πίσω απ' αυτούς είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης».

Πάνος Χαρίτος: «Συγγνώμη τώρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πρόεδρος. Δημοκρατικά εκλεγμένος, έτσι; Με βάση το καταστατικό και τα δεδομένα και τις συνθήκες και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν».

Χρήστος Σπίρτζης: «Βεβαίως. Αυτό δεν το έχει αμφισβητήσει κανείς».

Πάνος Χαρίτος: «Φράξια του προέδρου;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Φράξια του προέδρου, ναι. Κι ακόμη χειρότερα, κύριε Χαρίτο. Διότι δεν γίνεται να έχεις μια ομάδα ανθρώπων, που τελείως τυχαία γράφουν μια επιστολή στις 11 του μηνός, όπου ο γνωστός -δεν ξέρω καν, αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- Νίκος Μωραΐτης, κατά λάθος δημοσιεύει ένα μήνυμα που του έστειλε ο διευθυντής του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπάμπης ο Παπαδάκης, ότι "πρέπει να τον φάει αύριο". Τελείως τυχαία λοιπόν εκείνη την ημέρα, το γραφείο Τύπου απ' την Κουμουνδούρου στέλνει αυτή την καταγγελία. Αυτή η καταγγελία, έφτασε στην επιτροπή δεοντολογίας, δυο ημέρες μετά. Και πού το ξέρω εγώ αυτό - γιατί ρωτάω συνέχεια την επιτροπή δεοντολογίας και δε μου απαντάει. Το ξέρω, γιατί στα συνημμένα αρχεία που μου έστειλε, στις ιδιότητες των αρχείων, η επιστολή φαίνεται ότι έχει γραφτεί στις 11 του μηνός και μάλιστα ο συντάκτης της επιστολής, είναι στενός συγγενής -σύζυγος συνεργάτη- του Στέφανου Κασσελάκη, στο γραφείο του προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη. Και το δεύτερο είναι ότι τα υπόλοιπα αρχεία έχουν ημερομηνία 13 του μηνός. Την ίδια ημέρα δηλαδή, που μου έστειλε την καταγγελία η επιτροπή δεοντολογίας. Άρα, η αρχή της εχεμύθειας που λέει το καταστατικό μας και ο κώδικας δεοντολογίας, έχει καταστρατηγηθεί από μια ομάδα υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη -φράξια δηλαδή- 70 μελών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δεν προβλέπεται αυτό να το δεχτεί η επιτροπή δεοντολογίας. Η επιτροπή δεοντολογίας σύμφωνα με το καταστατικό μας, μπορεί να δεχτεί την καταγγελία ενός μέλους, μπορεί να δεχτεί την καταγγελία της οργάνωσης μελών που ανήκεις, της νομαρχιακής, της κεντρικής επιτροπής, αλλά όχι 70 (τυχαίων μελών). Το είπα (...) το είπα στην επιτροπή δεοντολογίας, έχω στείλει επιστολή που όλα αυτά, μαζί με τις καταγγελίες - συγκεκριμένες καταγγελίες και για τον πρόεδρο του κόμματος».