Την άποψή του ότι θα πρέπει να προκαλέσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Κληθείς να σχολιάσει εάν θα τοποθετηθούν και άλλα στελέχη, πέραν του Παύλου Πολάκη, εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε ότι «ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, από τη στιγμή που δίχασε την κοινοβουλευτική ομάδα με ευθύνη του - μόνο η μισή τάχθηκε με την πρότασή του, που είναι μια κεντρική πρόταση για το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας και για τον πρόεδρο. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος που ήταν ο πρώτος υποστηρικτής του κεντρικός -ο Παύλος ο Πολάκης-, μέχρι κι αυτός έφτασε να τον αμφισβητεί και να θέτει θέμα ηγεσίας. Βάζουν και δεκάδες άλλα στελέχη. Έπρεπε να μην προσπαθεί να κρύβεται πίσω από οριακούς συσχετισμούς - προσπάθεια δημιουργίας οριακών συσχετισμών, σε διάφορα συλλογικά όργανα. Και διάφορων συμφωνιών, έτσι ώστε να υπάρχουν αυτοί οι οριακοί συσχετισμοί. Γιατί φοβάται στην πραγματικότητα τη βάση».

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του κυρίου Θεοχαρόπουλου, ότι θα έπρεπε να μην «προσπαθεί να κρύβεται πίσω από οριακούς συσχετισμούς», καθώς η συγκεκριμένη αφορά τον Νίκο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς μια μέρα προτού τον χρίσει ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας -και κατ' επέκταση, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, ήταν αναφανδόν υπέρ της ιδέας «να τελειώνουμε με τον πιτσιρικά, γιατί δεν θα μείνει "κολυμπηθρόξυλο" στην Κουμουνδούρου», ενώ η αποδοχή της πρότασης του Στέφανου Κασσελάκη, ξάφνιασε -αρνητικά- άπαντες. Είναι σαφές ότι και ο Νίκος Παππάς είναι σε δεινή θέση, εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης, μιας και είναι η πρώτη φορά όπου έστω και έμμεσα γίνεται αναφορά σε εκείνον. Ίσως για αυτό να άρχισε ήδη να αποστασιοποιείται από τον Στέφανο Κασσελάκη, μιας και σε συνέντευξή του νωρίτερα, δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «αν δεν έχει εκπέσει, προφανώς θα είναι στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του κόμματος». Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν γίνονται για να είναι «ακριβοδίκαιος» ο πολιτικός, αλλά για να καταδείξει την αποστασιοποίησή του, από τον πρόεδρο του κόμματος. Ακόμη κι αν δεν έχει κλείσει μια εβδομάδα, στην θέση που τον έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Στέφανε, φυλάξου...

Η Δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Γιάννης Ντσούνος: «Τώρα τις επόμενες ημέρες υπάρχει η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Εκεί, ήδη ο κύριος Πολάκης, έχει εκφράσει ουσιαστικά μια πρόταση μομφής. Θα δούμε ποια θα είναι η στάση του. Ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλες μομφές κατά της ηγεσίας;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Αυτό που θα έπρεπε να γίνει ήδη - και θα μπορούσε να γίνει σήμερα που μιλάμε-, είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, από τη στιγμή που δίχασε την κοινοβουλευτική ομάδα με ευθύνη του - μόνο η μισή τάχθηκε με την πρότασή του, που είναι μια κεντρική πρόταση για το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας και για τον πρόεδρο. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος που ήταν ο πρώτος υποστηρικτής του κεντρικός -ο Παύλος ο Πολάκης-, μέχρι κι αυτός έφτασε να τον αμφισβητεί και να θέτει θέμα ηγεσίας. Βάζουν και δεκάδες άλλα στελέχη. Έπρεπε να μην προσπαθεί να κρύβεται πίσω από οριακούς συσχετισμούς - προσπάθεια δημιουργίας οριακών συσχετισμών, σε διάφορα συλλογικά όργανα. Και διάφορων συμφωνιών, έτσι ώστε να υπάρχουν αυτοί οι οριακοί συσχετισμοί. Γιατί φοβάται στην πραγματικότητα τη βάση. Γιατί αλλιώς να το κάνεις αν δεν φοβάσαι τη βάση. Αλλά να πάει στη βάση ο ίδιος. Υπενθυμίζω ότι στην προηγούμενη κεντρική επιτροπή -το συζητούσαμε κάποια στιγμή-, εμείς κάναμε πρόταση να πάει σε δημοψήφισμα και στη βάση, το ζήτημα των συνεργασιών, των προοδευτικών. Κι εκεί αρνήθηκε τη βάση να μιλήσει». 

Γιάννης Ντσούνος: «Και είχε πει όμως, "προκαλέστε με αν είναι", τότε».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Κοιτάξτε: "σηκώνω το γάντι, το αφήνω το γάντι, το ξαναπαίρνω το γάντι, το σηκώνω το γάντι", εντάξει, λίγο να σοβαρευτούμε».

Χρήστος Κούτρας: «Θέλει κάποιος;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ε, καλά. Όλη μέρα ακούτε (...) με αυτά που έχουν λεχθεί, με αυτά που έχουν ειπωθεί και με αυτό το οποίο έχει συμβεί αυτό το χρόνο, θεωρώ ότι ο ίδιος έπρεπε να δώσει τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο, που υπάρχει μεσ' στο κόμμα». 

Χρήστος Κούτρας: «Εκλογές απ' τη βάση».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ε, βέβαια. Τι άλλο;»

Χρήστος Κούτρας: «Ο ίδιος να προκαλέσει εκλογές».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ε, βέβαια».