1. ο ένας από τους δυο αρχηγούς σε δυαρχία «ή θα είμαι μόνος μου αρχηγός ή καθόλου... κασσελοπολάκης εγώ δεν γίνομαι» 2. λαϊκιστής και τοξικός πολιτικός «παντού υπάρχουν κασσελοπολάκηδες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος από τέτοιους» 3. μέλος συμμορίας «πριν γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας ήταν κασσελοπολάκης στη Νέα Υόρκη»

Αναπόφευκτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολάκη (γιατί αυτό είναι και όχι «η επιστροφή του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ») επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Πολάκη είναι σαν μπέργκερ χωρίς μπιφτέκι. Ο Πολάκης δεν είναι απλώς ένα μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ψυχή και η καρδιά του κόμματος (μυαλό δεν έχει). Είναι η τοξικότητα, η εχθροπάθεια, το νταηλίκι, ο ακραίοςλαϊκισμός και γενικώς όλα αυτά χωρίς τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται. Είναι η προσωποποίηση ενός κόμματος στο οποίο, με μια λογική την οποία είχαμε δει μόνο σε ανθρώπους του υποκόσμου, καμαρώνουν για τις ποινικές καταδίκες των μεγαλοστελεχών του («παράσημο» χαρακτήρισε την καταδίκη του Παππά ο σύντροφος Σαρακιώτης) και δεν ενοχλούνται από τις απειλές κατά ζωής που εξαπολύει ευρωβουλευτής τους σε διαδικτυακούς καβγάδες. Λογικό είναι λοιπόν όλα τα στελέχη του να γονατίζουν μπροστά στον θριαμβευτή Πολάκη, ο οποίος επιστρέφει με άγριες διαθέσεις. Τώρα μένει να δούμε πόσο καιρό θα χρειαστεί το αναπόφευκτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ποιοι θα μείνουν όρθιοι όταν αυτό τελειώσει.

Χειροκρότημα

«Αυτό που αναρωτιέμαι αυτήν τη στιγμή είναι αν θα απολυθεί κανείς γι’ αυτήν την κατάσταση εδώ», είπε ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα αναφερόμενος στα νεκρά ψάρια του Παγασητικού και οφείλω να τον χειροκροτήσω. Δεν είναι κάθε μέρα που ένας ηγέτης της Αριστεράς ζητεί απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Αθεράπευτα κολλημένοι στο παρελθόν

Χθες είχαν τα 50ά γενέθλιά τους στο κόμμα που έχει καταντήσει ο light ΣΥΡΙΖΑ και άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν θεραπευτεί από την ασθένεια της παρελθοντολαγνείας εξαιτίας της οποίας μοιάζουν να μην έχουν κανένα μέλλον. Το κόλλημα με τον Αντρέα και τον 20ό αιώνα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση του ότι οι σύντροφοι δεν έχουν να πουν τίποτα για τον 21ο.

Σκουπίδια...

«Διασχίζω την Αθήνα για να πάω στο γραφείο μου, πολύ σκουπίδι, πάρα πολύ σκουπίδι, υπερβολικό σκουπίδι», είπε ο σύντροφος Αντρέας Λοβέρδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100,3 FM και προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία σχετικά με το εναντίον ποιου στρέφεται η –απολύτως ορθή για τα χάλια της πρωτεύουσας– διαπίστωσή του συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να εμπλακώ στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ».