σεφερλής (ο)

1. πολύ πετυχημένος ηθοποιός «κάποιος που είναι τόσο σεφερλής ώστε να κόβει κάθε μέρα 2.000 και 3.000 εισιτήρια δεν μπορεί παρά να προκαλεί φθόνο από όσους κόβουν με το ζόρι 10» 2. εύκολος στόχος «ο Μάρκος έχει γίνει εδώ και χρόνια σεφερλής για όλους όσοι θέλουν να πείσουν για την ποιότητά τους, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν με τη δουλειά τους»

Δίνουν αγώνα για την επιβολή διακρίσεων...

Παρατηρώ ότι κάποιοι ευαίσθητοι συμπολίτες ενοχλήθηκαν πάρα πολύ επειδή ο Μάρκος ο Σεφερλής στην παράστασή του τολμά να κοροϊδεύει τον νικητή της Eurovision. Το μένος τους αποδεικνύει το ότι στην πραγματικότητα οι λιγότερο ανεκτικοί στη σάτιρα είναι οι δήθεν προοδευτικοί συμπολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν και κάτι φοβερά απλό: όπως το να κοροϊδέψω έναν γραφικό Κρητικό δεν με κάνει κρητικοφοβικό έτσι και το να κοροϊδέψω έναν γραφικό γκέι δεν με κάνει ομοφοβικό. Με τις αντιδράσεις τους όμως οι «προοδευτικοί» συμπολίτες φαίνεται είτε να ταυτίζουν τη γραφικότητα με την ομοφυλοφιλία είτε να θεωρούν ότι ένας ομοφυλόφιλος αποκλείεται να είναι γραφικός ό,τι κι αν κάνει. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αγωνίζονται για την επιβολή διακρίσεων τις οποίες υποτίθεται ότι θέλουν να εξαφανίσουν. Οι υπόλοιποι, εμείς που στ’ αλήθεια δεν μας αρέσουν οι διακρίσεις, απλώς γελάμε με τους γραφικούς ανεξαρτήτως σεξουαλικής τους προτίμησης.

Ελπιδοφόρος

Εξαιρετικά καθησυχαστικός για το μέλλον του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σύντροφος Παππάς (αυτός που είναι έξω με αναστολή). «Αν δεν έχει εκπέσει θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ» είπε ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος αφήνοντας ανοιχτές τις ελπίδες του ζεύγους Στέφανου και Τάιλερ για dream honeymoon experience στην εξωτική Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει και χειρότερο όνομα!

Πολύ ωραίο το όνομα ΣΥΣΑ που πρότεινε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα. Αν μη τι άλλο, αναδεικνύει τη λαϊκότητα του ΣΥΡΙΖΑ («σίσα» είναι το ναρκωτικό των φτωχών) σε αντίθεση με το ΚΟΚΑ (ΚΟμμα ΚΑσσελάκη) που όσο να ’ναι θα είχε έναν αρνητικό (για κόμμα της Αριστεράς) ταξικό προσδιορισμό.

Αδιάβαστοι

Το 55% των Ελλήνων δεν διάβασε ούτε ένα βιβλίο το 2022 σύμφωνα με έρευνα της Eurostat που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού είναι το περίεργο. Τι να τα κάνει τα βιβλία ο σοφότερος και εξυπνότερος λαός του κόσμου και πότε να βρει χρόνο να τα διαβάσει όταν δουλεύει πιο σκληρά από οποιονδήποτε άλλον λαό στον πλανήτη;