κεχαγιά (η)

1. αυτή που δεν είναι ενημερωμένη, που στερείται πληροφόρησης «παράτα την κεχαγιά κι έλα να συζητήσεις με μας που παρακολουθούμε την επικαιρότητα και καταλαβαίνουμε τι εννοείς» 2. αυτή που είναι στην απέξω, περιθωριοποιημένη «από εδώ και στο εξής θα συμμετέχω στις αποφάσεις και δεν θα είμαι άλλο η κεχαγιά της εταιρείας» 3. αυτή που δεν ξέρει τι λέει «η Βούλα είναι τόσο κεχαγιά που δεν κατάλαβε ότι στην ουσία ζητούσε από τον Παύλο να ζητήσει συγγνώμη για να επιστρέψει»

Η κατανόηση κειμένου; Ατιμο πράμα!

Ενα από τα πάρα πολλά κωμικά των τελευταίων ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ όπως θα ήθελε να τον λένε ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα) είναι η αντίδραση της συντρόφισσας εκπροσώπου Κεχαγιά στα ίδια της τα λόγια. Πριν από την επανένωση Στέφανου-Παυλή, απαντώντας σε ερώτηση για την επιστροφή του αψύ Σφακιανού στην ΚΟ, είπε «του ζητήθηκε από την ηγεσία του κόμματος τουλάχιστον να δεχθεί και ο ίδιος ότι η στάση του ήταν αντιπαραγωγική». Οποιος δεν έχει πρόβλημα κατανόησης κειμένου καταλαβαίνει ότι αυτό σημαίνει ότι η συντρόφισσα Κεχαγιά έλεγε πως υπήρχε η απαίτηση μιας κάποιας συγγνώμης από τον σύντροφο Πολάκη. Οταν εκείνος επέστρεψε αμετανόητος, η παλιά δημοσιογράφος της ΕΡΤ προσπαθούσε να αρνηθεί ότι ο παπατζής από το Μαϊάμι την είχε αφήσει στην απέξω της ενημέρωσης περιγράφοντας ως «σπέκουλα που διαιωνίζεται από φιλοκυβερνητικά μέσα» την υπενθύμιση όσων είχε πει. Εκτός αν στ’ αλήθεια δεν καταλαβαίνει τι λέει, πράγμα καθόλου απίθανο σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες έχουν μεγάλο πρόβλημα κατανόησης κειμένου ακόμα κι όταν συντάκτες του είναι οι ίδιοι.

Στο ψιλό...

Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι παίρνοντας την συντρόφισσα εκπρόσωπο Κεχαγιά στο ψιλό ο Αδωνις ο Γεωργιάδης πόσταρε το «φιλοκυβερνητικό μέσο» που μιλούσε για άδειασμα της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ (ή όπως αλλιώς λέγεται): ήταν το Documento του συντρόφου Βαξεβάνη.

Αφησε κενά η κλαίουσα συντρόφισσα

«Ντράπηκα για το επίπεδο της Βουλής» είπε η κλαίουσα συντρόφισσα Λινού μιλώντας για τη δακρύβρεχτη παράστασή της, της αλλά δυστυχώς δεν διευκρίνισε α) σε τι διέφερε η χυδαιότητα που την έκανε να ντραπεί από τη χυδαιότητα με την οποία έχει πλημμυρίσει τη Βουλή και την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 15 χρόνια και β) γιατί η χυδαιότητα αυτή δεν την εμπόδισε να ενταχθεί στο κόμμα του Πολάκη.

Μεγάλη απορία

Αναρωτιέμαι τι να σκέφτονται οι τηλεθεατές, ακροατές, αναγνώστες των έγκριτων δημοσιογράφων και αναλυτών που όταν εμφανίστηκε αυτός ο ολοφάνερα άσχετος, ανήμπορος πολιτικά και όχι τόσο δουλευταράς νάρκισσος, ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι κάτι νέο και φρέσκο που μπορεί να αλλάξει την πολιτική στη χώρα.