Κάλεσμα «στην Κεντρική Επιτροπή να ανοίξουν όλα τα χαρτιά» απηύθυνε η Βούλα Κεχαγιά, ευελπιστώντας ο ΣΥΡΙΖΑ «να εξακολουθήσει να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση», στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, στη διάρκεια της οποίας ο Παύλος Πολάκης και στελέχη των «87» ζήτησαν εκλογές, διαφορετικά καραδοκεί το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

«Ενδεχομένως η συνεδρίαση της ΚΕ να είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξουν όλα τα χαρτιά, να ανοίξει η τράπουλα, να κριθούμε και να αξιολογηθούμε όλοι και μακάρι και αυτή είναι και η επιθυμία της ηγεσίας του κόμματος, να συνεχίσουμε όλοι μαζί», είπε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Η ίδια είπε ότι «φτάσαμε στην κορύφωση» και πως «ο κ. Κασσελάκης θεωρεί ότι όποιος θέλει να αλλάξει ηγεσία στο κόμμα ή να προκληθεί αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα θα πρέπει εκείνος που το ζητάει και το αξιώνει να το προκαλέσει. Όχι να ρίχνει το γάντι στην ηγεσία προκειμένου να την εμφανίσει είτε ευάλωτή είτε ευμετάβλητη είτε ότι αλλαζει συνέχεια θέση και σχεδιασμό».

«Αν δεν περάσει η πρόταση μομφής, όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν πώς θα προχωρήσουμε μετά όλοι μαζί», είπε συμπληρώνοντας ότι μετά από μια τέτοια πρόταση «κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει ομόνοια σε ένα κόμμα».

Κατέθεσε τέλος την ανησυχία της γιατί «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται», παράλληλα με την εκτίμνηση ότι «δεν βλέπω αποχωρήσεις».