Δεν είναι μόνο ότι τον αμφισβητούν όλο και περισσότεροι βουλευτές αλλά και στελέχη. Δεν είναι απλά ότι τείνει να εξελιχθεί σε έναν πρόεδρο υπό ομηρία, ήρθε και η Επιτροπή Καταστατικού για να βάλει «φρένο» στο νέο όνομα που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και στην πρόταση κατάργησης της Πολιτικής Γραμματείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφαγε… πόρτα και από την αρμόδια, να εισηγηθεί τις αλλαγές που πρότεινε, επιτροπή του κόμματος, η οποία στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή δεν θα περιλαμβάνει:

- Την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς

- την κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας

- την αλλαγή της Κεντρικής Επιτροπής και τη μετονομασία της σε Εθνική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

- την παράκαμψη των αποφάσεων οργάνων όπως η Κεντρική Επιτροπή για περιπτώσεις διαγραφών

Πρόκειται για τρεις βασικές αλλαγές που ήθελε να προωθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης και οι οποίες δεν θα φτάσουν στην Κεντρική Επιτροπή βάσει της απόφασης που έλαβε η Επιτροπή Καταστατικού μετά από ολονύχτια συνεδρίαση.

Επί της ουσίας, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε να περάσει βασικές προτάσεις του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιμένει. Όμως το… χτύπημα έρχεται λίγο μετά τη νέα αμφισβήτησή του από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που τον κάλεσαν να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές προκειμένου να δοθεί τέλος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η οποία έχει δημιουργήσει συνθήκες εμφυλίου.