Τα αδειάσματα από τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βούλα Κεχαγιά, την εκπρόσωπο (;) Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απανωτά. Τελευταίο και πιο ηχηρό το θέμα της επιστροφής του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με απόφαση του προέδρου, όπως έγινε γνωστό, την ώρα που η Βούλα Κεχαγιά εξηγούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα ετίθεντο κάποια στιγμή για την επιστροφή του… ασώτου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με ενδεχόμενη επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ για να απαντήσει ότι «δεν μπορώ να σας το πως και δεν ξέρω αν συνδέεται μια πρόταση μομφής, δυνητική όπως το συζητούμε τώρα, με την επάνοδο του κ. Πολάκη στην ΚΟ. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα πράγματα.. Ο κ. Πολάκης απομακρύνθηκε από την ΚΟ για X λόγους που είναι συγκεκριμένοι και δεν χρειάζεται να τους θυμίζουμε και έχει ζητηθεί από την ηγεσία του κόμματος τουλάχιστον να δεχθεί και ο ίδιος ότι η στάση του εκείνη την ημέρα που το κόμμα έδινε μια μάχη για τις εξελίξεις στην τράπεζα Αττικής, ήταν αντιπαραγωγική».

Με απλά λόγια, η Βούλα Κεχαγιά δεν είχε ιδέα γι' αυτό που θα ακολουθούσε λίγο μετά, δηλαδή την επιστολή του Νίκου Παππά -προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μην το ξεχνάμε- προς τον πρόεδρο της Βουλής μέσω της οποίας γνωστοποιούσε την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και μάλιστα «δόξη και τιμή».

Και λέμε δόξη και τιμή, διότι καμία συγγνώμη δεν ζήτησε, κανένα λάθος δεν παραδέχθηκε. Αντιθέτως, με τη δήλωσή του έδειξε πως δεν υπολογίζει κανέναν καθώς και ότι θα μείνει σταθερός στη θέση που έχει εκφράσει αναφορικά με την ικανότητα της ηγεσίας του κόμματος την οποία αμφισβητεί ανοιχτά. Δηλαδή εκτός από το άδειασμα της Βούλας Κεχαγιά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε και τον… εαυτό της αφού από την αρχή είχε επικρίνει τη στάση του Παύλου Πολάκη, πάντα όμως με… αγάπη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που η Βούλα Κεχαγιά αδειάζεται από την ηγεσία του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα λίγο μετά την ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες, η Κουμουνδούρου έβγαζε ανακοίνωση για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας χωρίς η εκπρόσωπος να έχει πει το παραμικρό παρότι επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως μια σύγκληση προαποφασισμένη και όχι έκτακτη. Πρόκειται για τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας καρατομήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Νίκος Παππάς με οριακή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αδειάσματα έφαγε και για τη… σηπτική δεξαμενή των Σπετσών και για τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη απόο τις ΗΠΑ μέσω των οποίων επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αναφορές σε «μαύρα χρήματα» μέσω των οποίων λειτουργούσαν τα κομματικά μέσα ενημέρωσης.

Οπότε το ερώτημα υφίσταται. Παραμένει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Βούλα Κεχαγιά;