Επιστρέφει ο Παύλος Πολάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενόψει της οποίας είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι «παρών» στις εξελίξεις.

Σχετική επιστολή απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στην οποία αναφέρεται ότι ο Παύλος Πολάκης επανεντάσσεται στην ΚΟ ύστερα από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Ιούλιο, μετά από αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του απέναντι σε σύμβουλο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, την οποία ακολούθησε ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού. Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και την Αθηνά Λινού, με αφορμή καταγγελίες του για αδιαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις του ινστιτούτου Prolepsis της βουλευτή. Η αντιπαράθεση, κατέληξε σε διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, εξέλιξη που ερμηνεύτηκε ως κίνηση επαναπροσέγγισης του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Παύλο Πολάκη.

Πάντως, ο βουλευτής Χανίων, σε πρόσφατη ανάρτησή του έθετε ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιτίθετο με σκληρές εκφράσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αποφεύγοντας να τον κατονομάσει ευθέως.

Η επανένταξη του Παύλου Πολάλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπούρας, «με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς μας γνωστοποιεί την επανένταξη του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

kataghrafi-QPIoR.JPG