Ο «αψύς Σφακιανός» Παύλος Πολάκης είναι εκείνος που κινεί τα νήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα καιι μετά τη «μισή» διαγραφή του. Ουσιαστικά, ο βουλευτής Χανίων ελέγχει μεγάλο τμήμα του μηχανισμού του κόμματος, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του «πως εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ», αμφισβητώντας τόσο τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον σημερινό πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. 

Στις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ παίζει σημαντικό ρόλο αφού ο Στέφανος Κασσελάκης του κάνει τα «χατιρία» -χαρακτηριστική η διαγραφή της Αθηνάς Λινού, με την οποία ο Χανιώτης βουλευτής έχει ανοίξει βεντέτα, θεωρώντας την υπεύθυνη για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- προκειμένου να αποφύγει μια ανοιχτή σύγκρουση μαζί του.

Προφανώς, ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται πως μία εσωκομματική αναμέτρηση μαζί του, θα του στερήσει τον προεδρικό θώκο, γνωρίζοντας πως κινείται παρασκηνιακά και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των κομματικών τρολ, δίνοντάς του ένα σαφές πλεονέκτημα. 

Η κυρίαρχη τάση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που ονομάζεται «πολακισμός» είναι άλλωστε η κυρίαρχη τάση στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή ουσιαστικά που του έδωσε την ηγεσία και ακολουθεί πιστά, εμπλουτίζοντάς την με ένα αχρείαστο lifestyle, ελλείψει πολιτικών θέσεων. Άλλωστε και ο Παύλος Πολάκης αρέσκεται στην τοξικότητα, τη λασπολογία και τη συκοφαντία, επιχειρώντας την ηθική κατάπτωση των πολιτικών του επιχειρημάτων, καθώς ουδεμία από τις επιθέσεις που πράττει δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα, ούτε προτάσεις. 

Η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Πολάκης γνωρίζοντας την υπεροχή του στο οπαδικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζοντας πως έχει ελέγχει σημαντικό τμήμα των Social Media του κόμματος, βγαίνει μπροστά με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας πως τις ακραίες αυτές και λαϊκίστικες απόψεις ασπάζεται η πλειοψηφία της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ενδεχόμενη ηγεσία Πολάκη... και η οριστική διάλυση

Η προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες φέρνει σε θέση ισχύος τον Παύλο Πολάκη, δεδομένου πως το υγιές κομμάτι της εκλογικής βάσης θεωρεί εμπαιγμό τη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία, απέχοντας. Παράλληλα, εφόσον εκλεγεί, η ομάδα των «87» εκ τ προοιμίου θα αποχωρήσει από το κόμμα. 

Η οριστική διάλυση ωστόσο θα έρθει στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, δεδομένου πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετασχηματιστεί σε ένα λαϊκίστικο αριστερό κόμμα διαμαρτυρίας, φλερτάροντας με ποσοστά του 3 και 4%, που θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα...