Η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε η εικονική μισή διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδειχνε προοικονομούσε την επιστροφή του, δεδομένου πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση αυτή λόγω της δημοσιότητας που πήρε η σεξιστική και ανάρμοστη συμπεριφορά του «αψύ Σφακιανού», ενώ η γρήγορη επιστροφή του, αμέσως μετά την διαγραφή της κ. Λινού, δείχνει την πλήρη υποταγή του Στέφανου Κασσελάκη στις ορέξεις του κ. Πολάκη.

Για το πολιτικό τέλμα που οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος είναι ο Παύλος Πολάκης, καθώς ο ίδιος καθορίζει τις εξελίξεις. Άλλωστε τα προβλήματα εντάθηκαν μετά την διαγραφή του. 

Κάνοντας μία επίδειξη δύναμης στον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ανάγκασε τον Στέφανο Κασσελάκη να του κάνει όλα τα χατίρια, δίνοντας του στο πιάτο τα κεφάλια Λινού και Φάμελλου, με τη διαγραφή της πρώτης και την αποπομπή του δεύτερου, ενώ η επιρροή του Πολάκη συνεχίστηκε με την πρώιμη επιστροφή του Χανιώτη βουλευτή, πριν ακόμα ξεχαστεί ο λόγος διαγραφής του. 

Η πλήρης απαξίωση και υποταγή του Στέφανου Κασσελάκη, επιβεβαιώνει την ρήση του Παύλου Πολάκη, πως εκείνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.