Μπορεί να δηλώνει ότι όποιος θέλει μπορεί να θέσει θέμα ηγεσίας στα αρμόδια όργανα, εν τούτοις είναι πλέον σαφές πως ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται τις εσωκομματικές κάλπες. Όπως είναι βέβαιο ότι αναζητεί τρόπους για να αποφύγει τις εξελίξεις αυτές. Ούτε η επιλογή του Νίκου Παππά για τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ είναι τυχαία, ούτε η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ, ούτε και η επιστολή συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου λόγω… ΔΕΘ.

Η φήμη περί διαδικασιών για αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕ ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Δεν επιβεβαιώθηκε, εν τούτοις παρέμεινε στις συζητήσεις μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να πάρει διαστάσεις. Το γεγονός ότι το μεσημέρι εμφανίσθηκε η επιστολή των συνδικαλιστών δίνει μια νέα διάσταση που έρχεται να προστεθεί στις φήμες, αλλά και στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται και που συνδέονται με την αγωνιώδη προσπάθεια να αποφύγει ο Στέφανος Κασσελάκης την αμφισβήτηση απο μέλη και βουλευτές του κόμματος.

Ο ίδιος άλλωστε δηλώνει πως δεν θέλει εκλογές. Τονίζει ότι έχει τριετή θητεία βάσει καταστατικού και υποστηρίζει ότι θα είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Γνωρίζει επίσης ότι τυχόν έναρξη διαδικασιών αμφισβήτησής του, όσο και αν τα κουκιά μετρήσουν υπέρ του, η πορεία διάσπασης είναι δεδομένη. Διαθέτει μεν τη στήριξη του Νίκου Παππά, γι' αυτό και τον τοποθέτησε στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά ουδείς γνωρίζει αν υφίσταται η προσβασιμότητα που είχε στα μέλη της ΚΕ και του Συνεδρίου.

Από την άλλη, η επανένταξη του Παύλου Πολάκη δεν φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά, παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να κάνει πολλά βήματα πίσω διαψεύδοντας και τον… εαυτό του ως προς τους λόγους που τον διέγραψε και τα περί ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ. Και μπροστά στον κίνδυνο να τον βρει απέναντί του στο Σαββατοκύριακο, δεν αποκλείεται να σκεφτεί ακόμη και να βάλει μπροστά το σχέδιο αναβολής ώστε η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει μετά τη ΔΕΘ, λίγο πριν από το Συνέδριο του κόμματος.

Τα παραπάνω δείχνουν φόβο. Φόβο για τις εξελίξεις, φόβο για τις κάλπες, φόβο να αποδειχθεί μια ακόμη φορά ότι το Δδιαδίκτυο δεν απηχεί την πραγματικότητα και οι ψηφοφόροι δεν είναι πληρωμένα τρολ.